Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα ακριβότερα διαζύγια της ιστορίας

Τα ακριβότερα διαζύγια της ιστορίας
Υπάρχουν ορισμένα διαζύγια που θα μείνουν στην ιστορία όχι γιατί υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώην συζύγων, αλλά γιατί η τελική οικονομική συμφωνία
που επετεύχθη ξεπερνά κάθε φαντασία.
Αρκετοί δισεκατομμυριούχοι της υφηλίου που επιθυμούν να «λύσουν» τον γάμο τους, τελικώς, πείθονται να ανταμείψουν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχα τις πρώην συζύγους τους. Ακολουθούν τα πέντε ακριβότερα – μέχρι στιγμής – διαζύγια.
1. Dmitry Rybolovlev και Elena Rybolovelva

Τελικός διακανονισμός: $4,8 δισ.
Πρόκειται για το ακριβότερο διαζύγιο όλων των εποχών, με το ζευγάρι να χωρίζει μετά από 26 χρόνια γάμου. Το δικαστήριο διέταξε τον Rybolovlev να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του 4,5 δισ. δολάρια. Παράλληλα η πρώην κ. Rybolovelva απέκτησε ακίνητη περιουσία στην Ελβετία αξίας 146 εκατ. δολαρίων και διατροφή συνολικού ύψους 150 εκατ. δολαρίων.
2. Alec και Jocelyn Wildenstein

Τελικός διακανονισμός: $2,5 δισ.
Ο έμπορος έργων τέχνης Alec Wilderstein και η πρώην σύζυγός του Jocelyn Wildenstein χώρησαν το 1999, μετά από 13 χρόνια γάμου. Σύμφωνα με το Reuters η πρώην κ. Wildenstein έλαβε 2,5 δισ. ως «αποζημίωση». Πάντως το δικαστήριο της απαγόρευσε να μην χρησιμοποιήσει μέρος αυτών των χρημάτων για πλαστικές εγχειρίσεις (τις οποίες, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία, μάλλον αποτελούν... χόμπι).
3. Rupert και Anna Murdoch

Τελικός διακανονισμός: : $1,7 δισ.
Το ζευγάρι χώρισε το 2013 μετά από 32 χρόνια γάμου, αν και ουσιαστικά ζούσαν εν διαστάσει από το 1999. Βάσει του διακανονισμού στην Anna Murdoch «παραδόθηκε» μέρος της περιουσίας του Rupert συνολικού ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 110 εκατ. ήταν σε μετρητά.
4. Bernie και Slavica Ecclestone

Τελικός διακανονισμός: $1-$1,2 δισ.
Το ζευγάρι χώρισε το 2009. H Slavica Ecclestone ευελπιστούσε ότι θα λάβει το ποσό των τεσσάρων δισ. δολαρίων, αλλά τελικώς έλαβε ένα ποσό που υπολογίζεται μεταξύ ενός και 1,2 δισ., καθώς ο τελικός διακανονισμός μεταξύ των δύο πρώην συζύγων ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε.
5. Harold Hamm και Sue Ann Hamm

Τελικός διακανονισμός: $1 δισ.
Το 2012 ο επικεφαλής της Continental Resources Harold Hamm αποφάσισε να χωρίσει από τη σύζυγό του μετά από 24 χρόνια γάμου. Τότε η περιουσία του υπολογίζονταν στα 11 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο. Φέτος τον Νοέμβριο το δικαστήριο διέταξε τον Hamm να καταβάλει 995,5 εκατ. δολάρια στην πρώην σύζυγό του, με τα 322,7 εκατ. να πρέπει να τα δώσει έως αύριο 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου