Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στον Τάραντα το μεσημέρι και άλλοι Ελληνες διασωθέντες από το Νorman Atlantic

Στον Τάραντα το μεσημέρι και άλλοι Ελληνες διασωθέντες από το Νorman Atlantic
Αναμένεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επικαιροποιημένη λίστα με τους Έλληνες διασωθέντες.
Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας το πλοίο «Aby Jeannette» που μεταφέρει διασωθέντες από το «Νorman Atlantic», και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε αυτό βρίσκονται 26 Έλληνες.
Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος επικαιροποιημένη λίστα με τους Έλληνες διασωθέντες που έχουν ήδη φθάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει οι ιταλικές Αρχές στο αρχηγείο του Λιμενικού, στο πλοίο «San Giorgio» επέβαιναν 130 άτομα, εκ των οποίων 118 ήταν Έλληνες, ενώ ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος.

Μάλιστα, μέλος πληρώματος ρυμουλκού που βρίσκεται στην περιοχή φέρεται να δήλωσε ότι το «Norman Atlantic» παραμένει στο ίδιο σημείο κοντά στις αλβανικές ακτές, περικυκλωμένο από πέντε ρυμουλκά, τέσσερα ιταλικά και ένα ελληνικό, ενώ με ελικόπτερο της ιταλικής ακτοφυλακής γίνονται συνεχείς επιβιβάσεις ειδικά εκπαιδευμένων αντρών της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο γκαράζ του.

Ο διευθυντής της λιμενικής αστυνομίας, αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Σπανός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, ανέφερε ότι το «Norman Atlantic» μετέφερε 19 φορτηγά από την Πάτρα με λάδι, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας δεν χαρακτηρίζεται επικίνδυνο φορτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου