Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση για τους διασωθέντες του Norman Atlantic

Picture 0 for Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση για τους διασωθέντες του Norman Atlantic
Παραμένουν στο Πρίντεζι της Ιταλίας
Δεν έχει τελειωμό η ταλαιπωρία για τους διασωθέντες του Norman Atlantic. Δεκάδες Έλληνες που αποβιβάστηκαν από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού αργά το βράδυ της Τρίτης, παραμένουν στο Πρίντεζι της Ιταλίας, καθώς η πτήση για τον επαναπατρισμό τους δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, αναμένεται να φθάσουν στο «Ελ.Βενιζέλος» στις 11:00 σήμερα, Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα, συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Πρίντεζι, όταν 205 διασωθέντες, μεταξύ αυτών 106 Έλληνες, αποβιβάστηκαν στο Πρίντεζι από το ελικοπτεροφόρο. Στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενικά τους πρόσωπα, αναμένοντας με αγωνία να σφίξουν στην αγκαλιά τους ξανά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν σε ειδικούς χώρους υποδοχής για να τους εξετάσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τους δόθηκαν ρούχα.

Μέλη του πληρώματος που ήταν μεταξύ των διασωθέντων οδηγήθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ιταλική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου