Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στο Ελ. Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Στην Ελλάδα έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι διασωθέντες Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic, που επρόκειτο να "πετάξουν" νωρίς το πρωί από το Μπρίντιζι προς την
Αθήνα, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της χιονόπτωσης, που πάγωσε την πίστα του ιταλικού αεροδρομίου.


Ύστερα από καθαρισμό του διαδρόμου από ειδικά μηχανήματα, το αεροσκάφος της Aegean, που διατέθηκε δωρεάν για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, απογειώθηκε με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έφτασε στη χώρα μας λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι.
Παράλληλα, κατέπλευσε το μεσημέρι στο λιμάνι του ιταλικού Τάραντα το πλοίο «Aby Jeannette», από το οποίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια Έλληνες διασωθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν 26 Έλληνες, ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται εντός της ημέρας επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο του Λιμενικού.
Εν συνεχεία, με πτήση της Αegean θα μεταφερθούν 22 από τους 107 διασωθέντες στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας 2 άτομα στην Κέρκυρα, 2 στην Ρόδο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Χανιά.
Συνολικά έχουν διασωθεί 236 Έλληνες από τους 268, που βρίσκονταν στο πλοίο, ενώ αγνοούνται άλλοι 30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου