Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι κροίσοι κάνουν γιορτές με τον Ψηνάκη στο Γκστάαντ

Ποιοι κροίσοι κάνουν γιορτές με τον Ψηνάκη στο Γκστάαντ
Ούτε  η οικονομική κρίση είναι ικανή να επηρεάσει στο ελάχιστο εκείνους που διαθέτουν εξοχική κατοικία ή επιλέγουν κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία για να απολαύσουν τις 250 πίστες σκι.
Από τη λίμνη του Μαραθώνα στη λίμνη του Γκστάαντ βρέθηκε ο Ηλίας Ψηνάκης, ο οποίος αποκάλυψε τον χριστουγεννιάτικο προορισμό του ποστάροντας δύο χαρακτηριστικές φωτογρα­φίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Κλειδώνει βιαστικά την πόρτα του γραφείου του, μπαίνει στη Μερσεντές και καθώς πατάει το γκάζι οι εικόνες εναλλάσσονται με ταχύτητα Μάτριξ. Το δρομολόγιο του Ηλία Ψηνάκη τις άγιες αυτές μέρες χρωματίζεται από έντονες αντιθέσεις. Από τον πολύπαθο Μαραθώνα με τα πολλά προβλήματα στα αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα του lear jet με προορισμό την Ελβετία. Το πανάκριβο σουέτ σκαρπίνι δεν πατά στα σκονισμένα και υπό κατάρρευση πλακάκια του δημαρχιακού μεγάρου αλλά στη χρυσή μοκέτα του ιδιωτικού αεροσκάφους, ο πιλότος του οποίου έχει λάβει εντολή να το προσγειώσει στο αγαπημένο αυτή την εποχή αεροδρόμιο της ελίτ, αυτό της Γενεύης.

Το χακί χρώματος δερμάτινο παντελόνι δένει αρμονικά με την μπεζ δερμάτινη καρέκλα, η οποία στα 14.000 μέτρα πάνω από τη γη έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε αναπαυτικό κρεβάτι. Το μάτι των χιλιάδων followers του κεντράρει πάνω στο χρυσό ρολόι, αλλά και στο λεοπάρ σε γήινες αποχρώσεις φουλάρι. «Family Xmas....!!!! Επιτέλους θα δω την οικογένειά μου... Κάθε χρόνο 5 μέρες... Μου έχουν λείψει τρελλά!!!!», σχολιάζει δίπλα στη φωτογραφία που ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Λίγες ώρες αργότερα η φωτεινή ένδειξη «Προσδεθείτε» θα προαναγγείλει την άφιξη Ψηνάκη στο Γκστάαντ, ένα από τα διασημότερα θέρετρα της Ελβετίας αλλά και εντυπωσιακά μικρό σε σχέση με τη φήμη του. 



Ο δήμαρχος Μαραθώνα μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του φημισμένου ξενοδοχείου «Gstaad Palace», αν και οι φήμες τον ήθελαν να φιλοξενείται στο σαλέ της οικογένειας Λάτση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα φιλοξενείται στο σαλέ της οικογένειας Λάτση, αν και το δεύτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο που θέλησε να ανεβάσει και να μοιραστεί με 2.000 περίπου διαδικτυακούς φαν του δείχνει να έχει τραβηχτεί στο φημισμένο «Gstaad Palace», οι τιμές του οποίου για ένα classic δίκλινο δωμάτιο 31 τ.μ. ξεκινούν από 1.048 ευρώ τη βραδιά. Καθισμένος οκλαδόν με τα χέρια ορθάνοιχτα μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, φορώντας κοστούμι, παπιγιόν και χαμογελώντας πλατιά, στέλνει την αγάπη του σε φίλους και ψηφοφόρους του: «Σας εύχομαι ένα, ένα ξεχωριστά τα καλύτερα και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και για τα γλυκά σας μηνύματα. Θέλω να ξέρετε ότι η αγάπη σας και η καλή σας ενέργεια μου δίνει τεράστια δύναμη!!! Σας ευχαριστώ για όλα. Merry Xmas». Το βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα με μόλις δύο φωτογραφίες και τις κατάλληλες στυλιστικές επιλογές κατάφερε, όπως φαίνεται και από τα σχόλια στο Διαδίκτυο, να ταξιδέψει έστω και νοερά χιλιάδες συμπατριώτες που για κάποιον λόγο δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χριστουγεννιάτικες διακοπές μακριά από τα τείχη της πρωτεύουσας. Πόσο μάλιστα σε ένα γκλαμ θέρετρο του εξωτερικού όπως είναι η πανέμορφη πόλη του Γκστάαντ και το ξενοδοχείο «Gstaad Palace» με το spa των 1.800 τ.μ.

Δεν είναι όμως μόνο ο δήμαρχος Μαραθώνα που δείχνει την προτίμησή του σε αυτόν τον μικροσκοπικό και συνάμα πανάκριβο προορισμό των Ελβετικών Αλπεων. Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα δεν είναι ικανή να επηρεάσει στο ελάχιστο τους Ελληνες κροίσους που διαθέτουν εκεί εξοχική κατοικία ή αρέσκονται στο να επιλέγουν για τη διαμονή τους κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία προκειμένου να απολαύσουν τις 250 πίστες για σκι στις πλαγιές του Βίσπιλε, του Εγκλι και του Βάσερνγκρατ.

Η οικογένεια Λάτση δίνει κάθε χρονιά το «παρών» και το εντυπωσιακό σαλέ τους, για το οποίο λέγεται ότι επικοινωνεί με ιδιωτικό δρόμο με το «Gstaad Palace», ανοίγει τις πόρτες του τις μέρες των γιορτών για να φιλοξενήσει στους ευρύχωρους ξενώνες του εκλεκτούς καλεσμένους. Ο Αλέκος και η Μαριέττα Γουλανδρή φιλοξενούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σαλέ τους τον τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Αννα-Μαρία.

Μόνιμοι κάτοικοι της Ελβετίας και σταθεροί επισκέπτες του Γκστάαντ κάθε χρόνο είναι ο Σπύρος και η Κιμ Μεταξά, που περνάνε τις γιορτές με τον γιο τους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, αλλά και με τον πολύ καλό τους φίλο σερ Τάκη Θεοδωρακόπουλο. Ο Ελληνας δισεκατομμυριούχος Αλκης Δαυίδ και η εγκυμονούσα σύζυγός του Τζένιφερ Στάνο επιλέγουν για τις γιορτές το Γκστάαντ, καθώς εκεί διαθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σαλέ. Φιλοξενούμενος κατά καιρούς είναι και ο Σωκράτης Κόκκαλης junior, ο οποίος τα περασμένα Χριστούγεννα άλλαξε τον χρόνο με την οικογένεια Μαρτίνου. Το Γκστάαντ επιλέγουν σταθερά ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου με τα παιδιά τους, ο Περικλής και η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ιωάννα Βαρδινογιάννη, ο Πύρρος Βαρδινογιάννης και η Χρυσή Γουλανδρή. Ακόμη η Φωτεινή Λιβανού και η αδελφή της Ευγενία Ράτζβιλ, που συνήθως επιλέγουν για το βράδυ της παραμονής το εστιατόριο «Le Grand Restaurant» του «Gstaad Palace».
Από τους πρώτους Ελληνες που απέκτησαν ιδιόκτητο σαλέ στο Γκστάαντ ήταν το ζεύγος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το οποίο και διακόσμησαν με μοναδικά και πανάκριβα έργα τέχνης που προκαλούσαν τα επιφωνήματα θαυμασμού των διάσημων καλεσμένων τους, όπως του Ρότζερ Μουρ και της πρώην αυτοκράτειρας της Περσίας Φαράχ Ντιμπά.  Από τους πρώτους μόνιμους κατοίκους του Γκστάαντ ήταν η Μανουέλα Βαρδινογιάννη με το περίφημο σαλέ «Gollina», στο χωριό Ρολ.  Κάτοικοι του Γκστάαντ είναι και το ζεύγος Νίκος Τσάκος - Σήλια Κριθαριώτη. Ιδιόκτητο σαλέ διαθέτει και η οικογένεια Τσαβλίρη, το οποίο χαίρονται περισσότερο οι κόρες του ζεύγους, Κλαίρη και Αλεξάνδρα Τσαβλίρη, με τις οικογένειές τους.

Η Αράχοβα (ξανα)ζεί μέρες δόξας

Επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, αλλά και απλός κόσμος κατέκλυσαν το κοσμοπολίτικο θέρετρο

Προ κρίσης εποχές θυμίζει αυτές τις μέρες η Αράχοβα, η οποία παρά την έλλειψη χιονιού ζει τις καλύτερες γιορτές από πλευράς κίνησης και πληρότητας την τελευταία εξαετία.
Ασφυκτικά γεμάτα καφέ και εστιατόρια, χιλιάδες κόσμου στα στενά πεζοδρόμια, τροχονόμοι στα σοκάκια και γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα μπαρ συνθέτουν το σκηνικό των ημερών στη «Μύκονο του Χειμώνα». Μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν, η χώρα να οδηγείται πιθανότατα σε εκλογές και η οικονομία να ξαναβυθίζεται, η Αράχοβα όμως ξαναζεί μέρες δόξας αφού οι περισσότεροι είχαν κάνει τις κρατήσεις τους και είχαν προπληρώσει τα ξενοδοχεία προτού ξεσπάσει η νέα πολιτική κρίση. Αυτές τις μέρες η Αράχοβα μοιάζει με ανεξάρτητο κρατίδιο που ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί με το αντίστοιχο της Μυκόνου το καλοκαίρι. Από την παραμονή των Χριστουγέννων ορδές αυτοκινήτων, τζιπ, κάμπριο, σπορ και οικογενειακά ανέβαιναν τις στροφές της Βοιωτίας για να βρεθούν στο κοσμοπολίτικο χωριό.
Ο ανοιξιάτικος καιρός και η σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αρκετοί αποφάσισαν να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων εκεί. Κάτω από το επιβλητικό ρολόι, που είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στην Αράχοβα, εκατοντάδες ζευγαράκια αλλά και παρέες έδιναν το καθημερινό τους ραντεβού προτού προτιμήσουν κάποιο από τα καφέ ή τα εστιατόρια της πόλης. Η πλακόστρωτη πλατεία Λάκκα με τα καφέ-μπαρ γέμισε ασφυκτικά από φωνές και ανθρώπους που κάθε άλλο φαίνονταν παρά να έχουν προσβληθεί από την οικονομική κρίση.



Τζιπ και κάμπριο, πούλμαν και οικογενειακά αυτοκίνητα κατέκλυσαν τους δρόμους της Αράχοβας, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων θύμιζε εποχές προ κρίσης

Τα αυτοκίνητα στον στενό δρόμο της πόλης σχημάτιζαν ουρά, ενώ με δυσκολία περπατούσαν ακόμη και οι πεζοί στις δύο πλευρές του δρόμου. Στις καφετέριες ο επισκέπτης έπρεπε να περιμένει αρκετά μέχρι να παραγγείλει το ρόφημά του λόγω της πολυκοσμία που υπήρχε, ενώ και στις ταβέρνες γινόταν το αδιαχώρητο. Κάποιοι καλοπροαίρετοι είπαν ότι η Αράχοβα προτιμήθηκε λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα και πάντα θα αποτελεί την κοντινή εξόρμηση για την αποσυμπίεση των υπόλοιπων ημερών. Ωστόσο υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι που λένε πως «λεφτά υπάρχουν». Εξάλλου, ποιος δεν θα συμφωνήσει μαζί τους όταν κρυστάλλινα ποτήρια γεμάτα σαμπάνια Cristal, Moet και Dom Perignon, επιβλητικά τζιπ, ακριβά roadster, πανάκριβες γούνες, σπάνια αρωματικά πούρα συνέθεταν το εορταστικό σκηνικό του χειμερινού θέρετρου.

Επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, αλλά και απλός κόσμος κατέκλυσαν αυτές τις γιορτές την Αράχοβα. Αρκετοί έμειναν στα σαλέ τους, άλλοι φιλοξενήθηκαν σε εκείνα των φίλων τους, αναζητώντας ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης μακριά από την Αθήνα, ενώ κάποιοι είχαν κλείσει δωμάτια στα ξενοδοχεία της περιοχής. Μπορεί φέτος, εξαιτίας του ανοιξιάτικου καιρού, να μη θαύμασε κανείς τις επιδόσεις στο σκι δεκάδων επωνύμων στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ωστόσο θαύμασε τις χορευτικές τους επιδόσεις στα μαγαζιά που έμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και δεν είναι μονάχα η Αράχοβα που γνωρίζει μέρες προ κρίσης. Οποιος βρέθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή Λιβάδι πιθανόν να μπερδεύτηκε και να αισθάνθηκε πως βρίσκεται στην Ελβετία ή σε άλλο χειμερινό πολυτελές θέρετρο. Τα σαλέ ήταν υπερπλήρη, ενώ με δυσκολία έβρισκε κανείς μαγαζί για φαγητό ή ποτό καθώς όλα ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Το μόνο που υπενθύμιζε πως βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση ήταν τα λιγοστά σαλέ που έμειναν ανολοκλήρωτα και δεν μπορούν ούτε να νοικιαστούν. Μέρες δόξας γνώρισαν και τα χωριουδάκια γύρω από την Αράχοβα, στα οποία δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να κλείσουν ένα μικρό σαλέ παρέα με φίλους ή να μείνουν σε κάποιον γραφικό ξενώνα. Ωστόσο, όλοι αυτοί επέλεξαν να φάνε και να πιουν στα μαγαζιά της «Μυκόνου του Χειμώνα» αφήνοντας τον οβολό τους και τονώνοντας την τοπική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου