Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ψευδοκράτος: Δύσκολο να επιστραφούν περιοχές στους Ελληνοκύπριους γιατί έχουν γίνει επενδύσεις


Συνέντευξή στην εφημερίδα "Χουριέτ".Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις για το εδαφικό όπως είχαν συμφωνηθεί στο σχέδιο Ανάν σήμερα δεν είναι δυνατές, προσθέτοντας ότι πέρασαν 10 χρόνια από τότεΕπισκέψεις υψηλού επιπέδου από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ αναμένονται στην Κύπρο για την στήριξη των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τον λεγόμενο "υπουργό εξωτερικών" του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί ο οποίος αναφέρει ότι εκτός από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Στέφαν Φούλε θα επισκεφθούν το νησί και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ίσως ο Μανουέλ Μπαρόζο από την ΕΕ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Χουριέτ", ο Οζντίλ Ναμί είπε ακόμη ότι θα επισκεφθεί το νησί και ο βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν.

Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε επίσης ότι οι ρυθμίσεις για το εδαφικό όπως είχαν συμφωνηθεί στο σχέδιο Ανάν σήμερα δεν είναι δυνατές, προσθέτοντας ότι πέρασαν 10 χρόνια από τότε, έγιναν επενδύσεις και πλέον είναι δύσκολο να επιστραφούν κάποιες περιοχές.

Ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ακόμη πως έπειτα από θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την αποδοχή του κοινού ανακοινωθέντος, τώρα άρχισε να υπάρχει ανησυχία για την αργή διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου