Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Πολυτεχνίτης» απατεώνας είχε απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Πελοπόννησο

 
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για 22 απάτες.Άλλοτε εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος
της Εκκλησίας, άλλοτε υποσχόταν εργασια σε ανέργους και άλλοτε εμφανιζόταν ως επενδυτής ακινήτων«Πολυτεχνίτης» αποδείχθηκε ο 52χρονος Έλληνας, ο οποιός φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να κρύβεται πίσω από συνολικά 22 υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.

Ο 52χρονος παρουσιαζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας και δήθεν διαχειριζόταν τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς της αγοράς, όπως οι επενδύσεις ακινήτων, οι χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, η ανάληψη χορήγησης δανείων σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η εύρεση εργασίας σε ανέργους.

Με την ιδιότητα του αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσέγγιζε ιερείς και τοπικούς παράγοντες, είτε αυτοπροσώπως είτε με επιστολές, υποσχόμενος δωρεές προς αποπεράτωση έργων και οικοδομικών εργασιών, καταφέρνοντας να τους αποσπά μελέτες έργων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τις μελέτες για να εξαπατά διάφορους τεχνίτες, προφασιζόμενος την ανάληψη από αυτούς των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών, ανάλογα με την ειδικότητά τους και τους έπειθε να του δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά, ως εγγυήσεις και έξοδα ανάληψης.

Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, αποσπούσε από πολίτες χρηματικά ποσά, εμφανιζόμενος ως διαμεσολαβητής στην αγορά ακινήτων, στη σύναψη εργασίας και στην ανεύρεση εργασίας σε ανέργους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την υπόθεση, η δράση του 52χρονου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 και συνεχιζόταν τουλάχιστον έως τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συνολικά από τη δράση του, είχε κερδίσει 48.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου