Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αυτά είναι τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

«Έκλεισε» και παρουσιάστηκε επισήμως η λίστα.Για «ευρωψηφοδέλτιο νίκης« μιλούν στην ΚουμουνδούρουΑφού πέρασε από... 40 κύματα, το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
-ευρωψηφοδέλτιο νίκης, όπως το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας- παρουσιαστηκε σε ειδική εκδήλωση, το βράδυ της Τρίτης.
Δείτε αναλυτικά τα ονόματα και τα μίνο βιογραφικά των υποψηφίων

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και είναι γιος του Δημοκράτη και της Μαρίας. Είναι ευρωβουλευτής από το 2009.

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος γεννήθηκε το 1971 στο Γκρατς της Αυστρίας και εργάζεται στην Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Βαρνάβας είναι οφθαλμίατρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στ' Απεράθου της Νάξου το 1922. Tο 1935, ως μαθητής δημιούργησε αντιφασιστική ομάδα με στόχο την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την αποτίναξη της Δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Με τον Απόστολο Σάντα κατέβασε από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία στις 30 Μαΐου 1941, ενώ εξακολούθησε την αντιστασιακή του δράση μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τόσο για τη δράση του αυτή όσο και για τους μεταγενέστερους κοινωνικοπολιτικούς του αγώνες, πέρασε 16 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, ενώ τρεις φορές καταδικάστηκε σε θάνατο.

ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)

Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Γολέμης κατάγεται από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στον Κολωνό και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου transform! Οικονομολόγος, με πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ και μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Η Αναστασία Θεοδωρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Οικονομία και σε θέματα ευρωπαϊκής ενοποίησης, στη Σορβόννη στο Παρίσι. Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα μέχρι την εξαγορά της από τη Τράπεζα Πειραιώς.

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος της επιτροπής επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού .

ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Ο Νικήτας Κανάκης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λακωνία και την Αρκαδία. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στην παιδοδοντία και την οδοντιατρική ειδικών ασθενών στο Πανεπιστήμιο του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία

ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ

Ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Κοτσιφάκης είναι πρόεδρος της ΟΛΜΕ, εκπαιδευτικός της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

O Στέλιος Kούλογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα (Kostadinka Kuneva) γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Είναι πτυχιούχος ιστορίας του πανεπιστημίου "Αγ. Κύριλλος και Αγ. Μεθόδιος" στο Βελίκο Τέρνοβο και μητέρα ενός παιδιού.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5.

ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Λάσκος γεννήθηκε το 1961. Εργάζεται ως καθηγητής στο 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος Φυσικής και Οικονομικών.Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5.

ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Δήμητρα Μανώλη γεννήθηκε στο Ελληνικό Φαρσάλων το 1962. Το 1976 για βιοποριστικούς λόγους μετακόμισε με την οικογένεια της στη Ν. Ιωνία του Βόλου, όπου και διαμένει.

ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Σωτήρης Μάρταλης είναι καθηγητής στη Δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ

Ο Ουμίτ Μεστάν Οσμάν (Umit Mestan Osman) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σούνιο Ξάνθης.

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Μηλιός είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και διευθυντής του περιοδικού Θέσεις από το 1982.

ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Ο Αλέξης Μπένος είναι γιατρός, καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική του ΑΠΘ.

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Μπουρνούς είναι 34 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία & τις Νέες Τεχνολογίες, στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο Ηλίας Γ. Νικολόπουλος είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Νίκος Γ. Ξυδάκης γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μύκονο. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στον Πειραιά και την Ερμούπολη Σύρου. Σπούδασε γραφικές τέχνες (ΤΕΙ Αθήνας, 1976-77), χωρίς να τις ολοκληρώσει.

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ

Η Σόφη Παπαδόγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και έχει καταγωγή από το Διαβολίτσι της Μεσσηνίας.

ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ

Η Πέρκα Πέτη (Θεοπίστη) είναι Πολιτικός Μηχανικός -Συγκοινωνιολόγος MSc.

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ

H Πέπη Ρηγοπούλου γεννήθηκε από Μικρασιάτες Πρόσφυγες στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στην Αθήνα και Ιστορία Τέχνης στο Παρίσι.

ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Ο Σάββας Γ. Ρομπόλης γεννήθηκε στην Καισαριανή. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Γυμνάσιο –Λύκειο Παγκρατίου.

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα, παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση (1980-1989) και ως ελεύθερη επαγγελματίας (1989-2006).

ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι 32 ετών. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων.

ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η Δέσποινα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Ικαριώτες. Συμμετείχε από νωρίς στην πολιτική δράση και στο συνδικαλιστικό κίνημα, αρχικά μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ και κατόπιν μέσα από τις τάξεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

Η Μάγδα Σπηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας, σήμερα είναι κάτοικος Αγίας Παρασκευής και έχει μία κόρη.

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Σωτηρίου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό του Συνέδριο. Δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής και συμμετέχει στην οργανωτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Τόλιος είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και «Λομονόσοφ» της Μόσχας.

ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

Η Τσουλάκου Άλκηστις είναι 29 ετών. Γεννήθηκε το 1985 στην Καλαμάτα όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Η εργασιακή της ζωή ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2008.

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Φουντουλάκης γεννήθηκε το 1948 στη Σκοπή Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τη Ναζελί Πανοσιάν και κάτοικος Ν. Ιωνίας. Σε ηλικία δυο ετών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από την παιδική του ηλικία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Νίκος Χουντής γεννήθηκε στα Λαγκάδια της Αρκαδίας το 1953, τελείωσε το Γυμνάσιο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και σπούδασε στο Πολυτεχνείο.

ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη είναι απολυμένη συμβασιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, στην οποία εργάστηκε για 13 χρόνια. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ

H Αναστασία (Τασία) Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση.

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Χρυσόγονος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961, πήρε πτυχίο της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 1983 (βαθμός 9.90) και διδακτορικό της Νομικής Σχολής Ανόβερου το 1987.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Δημήτρης Χριστόπουλος (1969) είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

2 σχόλια:

  1. Θανάσης Αλεξανδρόπουλος29 Απριλίου 2014 στις 9:54 μ.μ.

    Δηλαδή από τα 42 άτομα,μόνο γιά δύο δεν αναφέρεται επισήμως,ότι έπαιρναν,η παίρνουν κρατικά λεφτά.Μήπως και αυτοί οι δύο είναι στο κόμμα;Μού ζητάτε την ψήφο μου,αλλά δέν υπάρχει ούτε ένα άτομο,με κανονική εργασία;
    Εννοώ ΤΕΒΕ,ΟΑΕΕ,όλοι μα όλοι με τον ένα η άλλον τρόπο,ζούν από τα κρατικά λεφτά που βγάζω,και πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ οι άλλοι.
    Με απογοητεύσατε και εσείς,όλη η Ελλάδα,και οι Έλληνες κρατικοδίαιτοι η Ανύπαρκτοι,μόνο για να πληρώνουν τους μισθούς σας,και τις κοπάνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ.
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου