Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τριτοκοσμικές εικόνες στη λαϊκή του Κολωνού: «Πόλεμος» για μία σακούλα πατάτες

Η πείνα νίκησε τη διαμαρτυρία.Κοσμοπλημμύρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πολίτες γκρέμισαν τους πάγκους για να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν.Κοσμοσυρροή παρατηρείται από το πρωί στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου οι παραγωγοί μοιράζουν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι απίστευτες, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να φτάσει στους πάγκους για να πάρει τρόφιμα.Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού μόνο η κατάσταση που επικρατεί απο το πρωί είναι χαοτική! Εκεί ο πάγκος των 100 μέτρων που έστησαν οι παραγωγοί γκρεμίστηκε στην προσπάθεια του κόσμου να αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί. Σπρωξίματα, ποδοπατήματα και τσακωμοί για μία τσαντά με λαχανικά ή φρούτα. Πολλές είναι μάλιστα οι ηλικιωμένες γυναίκες που πήγαν στην αγορά με τα καρότσια τους προκειμένου να τα γεμίσουν με προϊόντα.
Ο κόσμος είναι τόσος που στη Λένορμαν η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.
Στον Κολωνό οι παραγωγοί πήγαν με σκοπό να μοιράσουν 65 τόνους λαχανικών και φρούτων όλων των ειδών, αλλά και 1,5 τόνο ψάρια (γόπα, γαύρο, σαυρίδια).
Στον Αγιο Αντώνιο έχουν στηθεί πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων.
Αναλυτικά οι περιοχές που διανέμονται δωρεάν προϊόντα στην Αττική:
ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ στην οδό Ελλησπόντου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στον Άγιο Αντώνιο
ΚΟΛΩΝΟΣ στην οδό Επιδαύρου
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ στην οδό Ρήγα Φεραίου
ΝΙΚΑΙΑ στην οδό Φιλαδελφείας
ΜΕΝΙΔΙ στο Δημαρχείο (Μποσδα)
ΕΛΕΥΣΙΝΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως
Ανάλογες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, καθώς δωρεάν διανομή τροφίμων πραγματοποιείται στην Καμάρα. Οι παραγωγοί, την Πέμπτη 1 Μαΐου θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου