Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αφγανιστάν: Κλείνουν οι μυστικές φυλάκες που διατηρούσαν τα ξένα στρατεύματα

Πολλές θα έπρεπε να είχαν ήδη σταματήσει να λειτουργούν - Έξι μυστικές φυλακές στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, όπου κρατούνταν υπόπτους στρατεύματα της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση του NATO, έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η αφγανική κυβέρνηση.

«Όπως ορίζει διάταγμα του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, προχωρούμε στο κλείσιμο όλων των ιδιωτικών φυλακών που τελούν υπό τη διοίκηση των διεθνών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Φαρούκ Μπαρακζάι, επικεφαλής της επιτροπής Αξιολόγησης της Κατάστασης των Φυλακών στις επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από έρευνά μας στο Στρατόπεδο KAF (αεροπορική βάση στην Κανταχάρ), οι ξένες δυνάμεις μάς έδειξαν τρεις φυλακές εκεί και άλλες τρεις στο Στρατόπεδο Μπάστιον. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις υποτίθεται ότι όφειλαν να έχουν κλείσει», τόνισε ο κ. Μπαρακζάι.

Η αεροπορική βάση της Κανταχάρ είναι μία από τις μεγαλύτερες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, η οποία βρίσκεται στην ασταθή νότια επαρχία Κανταχάρ. Το Στρατόπεδο Μπάστιον είναι άλλη μία, στη γειτονική επαρχία Χελμάντ.

Η επιτροπή κατέγραψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Αφγανοί κρατούνταν παράνομα από βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις στις φυλακές στην Κανταχάρ και στη Χελμάντ, πρόσθεσε ο κ. Μπαρακζάι. Ο ίδιος επισήμανε ότι όλες οι «ιδιωτικές» φυλακές οι οποίες έχουν δημιουργήσει οι ξένες δυνάμεις υπό τη διοίκηση του NATO είναι παράνομες και παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία του Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου