Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πώς... είδαν τον κίνδυνο μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδος

 
Ερώτηση στη Βουλή από τον περασμένο Μάρτιο.Συνεχείς αναφορές στη Βουλή για τους κανόνες ασφάλειας που «γίνονται ακόμα πιο ελαστικοί στους λεγόμενους ανοικτούς
παιδότοπους»Διαβεβαιώσεις για τους αυστηρούς όρους και τις προϋποθέσεις στην λειτουργία των ανοικτών παιδότοπων έδινε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στις 3 Απριλίου στην Βουλή ξεκαθαρίζοντας πως «καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των αμιγών και των μικτών παιδότοπων καθώς και ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι ενιαίο και εξίσου αυστηρό για όλους τους παιδότοπους».

Για το ίδιο θέμα στις 26 Μαρτίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς επικαλούταν την σχετική ΚΥΑ που διέπει την λειτουργία των παιδότοπων, σημειώνοντας ότι «η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει τους όρους για την λειτουργία των παιδότοπων με ασφάλεια και ποιότητα».

Την ερώτηση προς τους υπουργούς είχε καταθέσει στις 10.3.2014 ο κ. Βασίλης Οικονόμου. Σε αυτή επικαλούταν τις αναφορές του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδος οι οποίες στην ουσία αποτελούν... προαναγγελία του θανατηφόρου ατυχήματος. Σύμφωνα με τις αναφορές «το πλαίσιο λειτουργίας των παιδότοπων στη χώρα μας περιέχει σημαντικές αοριστίες και επιτρέπει την λειτουργία παιδότοπων με όρους που δεν εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «οι κανόνες ασφάλειας γίνονται ακόμα πιο ελαστικοί στους λεγόμενους ανοικτούς παιδότοπους, δηλαδή τους πρόχειρα και πρόσκαιρα εγκατεστημένους χώρους με φουσκωτά και άλλα παιχνίδια που εγκαθίστανται ιδίως σε περιόδους εορτών ή κάποιου τοπικού γεγονότος που θα προσελκύσει επισκέπτες». Τέλος, ο βουλευτής υποστήριζε ότι τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Παιδότοπων Ελλάδος έχουν προσκαλέσει την πολιτική ηγεσία για εκτενή διάλογο «χωρίς όμως η τελευταία να έχει ανταποκριθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου