Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναρμόδιο έκρινε τον εαυτό του το δικαστήριο
το Video του IdeaStudio
Στις 12 Δεκέμβρη 2013 το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με εισήγηση του εισαγγελέα, έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο να εκδικάσει τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Ιωάννη
Ανδριόπουλου σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα, δημοσιογράφου, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη αντίστοιχα. Η υπόθεση παραπέμπεται στην εισαγγελία για να ορίσει νέα δικάσιμο σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο μέσα στους επόμενους επτά μήνες.
Εκατοντάδες συμπαραστάτες είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη της Ευελπίδων με πανό από σχολές της Αθήνας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών. Παρόντες στην αίθουσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι πρόεδροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ Καλφαγιάννης και Σαββίδης, οι δημοσιογράφοι Νάσος Μπράτσος, Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς, ο καθηγητής Προκόπης Παπαστράτης, ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς,  o Γιώργος Αναγνωστόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας μεταφέροντας το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.
Είναι πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου να μην εκδικάζονται σοβαρές υποθέσεις από μονομελή δικαστήρια. Αλλά είναι επίσης αίτημα του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος να σταματήσει επιτέλους αυτή η χρυσαυγίτικη δίωξη σε βάρος αγωνιστών της Αριστεράς που υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ιθαγένεια χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις.

Κείμενο: antiracismfascism.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου