Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ραφήνα - Απάντηση του κ. Δημητρόπουλου για το άρθρο σχετικά με την Απαξίωση της Δ.Ε.Α.Α.Π.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ή ΨΕΥΤΗΣ ο κ. Μπουρνούς για όσα γράφει για ΔΕΑΑΠ ΑΕ
του ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ–ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ.
Ο Ν. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ απαντάει:
Τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω βρίσκεται ο κ. Μπουρνούς. Νομίζει πως Δημοτική Αρχή της
Ραφήνας είναι ακόμα η παράταξη του κ. Κεχαγιόγλου. Γιατί άραγε δεν καταφέρεται κατά της σημερινής Δημοτικής αρχής του κ.Χριστόπουλου; Βρισκόμαστε 5 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιούς αντιμάχεται και ποίου την θέση θέλει να καταλάβει διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο; Τρία χρόνια τώρα ποιος διοικεί τον Δήμο;

Ο Δημητρόπουλος ,που κατά τον κ. Μπουρνού, τα χρόνια που διοικούσε την ΔΕΑΡ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ραφήνας) γιγάντωσε τα χρέη της ,είναι αυτός που μετά από 8 χρόνια διοίκησης παρέδωσε:
  • 3 εύρωστες Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΚΕΑΠ, ΚΕΔΗΡ, ΔΕΑΑΠ) οι οποίες προήλθαν από την διάσπαση της ΔΕΑΡ, που έγινε σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου, και που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, μέλος του οποίου ήταν και ο κ.Μπουρνούς.
  • Η ΔΕΑΑΠ ΑΕ είχε και έχει Ενεργητικά στοιχεία ύψους € 800.000 εκ των οποίων τα € 680.000 σύμφωνα με την εκτίμηση του Σ.Ο.Ε (Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών) ήταν η αξία των επενδύσεων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, που είχαν πληρωθεί καθ ολοκληρία από την ΔΕΑΡ χωρίς ο Δήμος να συμμετάσχει έστω και με ένα ευρώ.
  • Στην ΔΕΑΡ νυν ΔΕΑΑΠ το Υπουργείο Πολιτισμού όφειλε και οφείλει € 150.000 από την λειτουργία του Δημοτικού κινηματογράφου ΠΑΝΟΡΑΜΑ τα οποία διεκδικούνται δικαστικά μέχρι σήμερα.
  • Στην ΔΕΑΡ νυν ΔΕΑΑΠ ο Δήμος Ραφήνας όφειλε πάνω από € 550.000 για την μεταβίβαση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου ,για εκτελεσθέντα έργα υπέρ του Δήμου ,και για την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου. Από αυτό το ποσό μέχρι σήμερα ζήτημα είναι να έχουν πληρωθεί € 70.000.
  • Τέλος τα ταμεία και των 3 εταιριών υπερέβαιναν το ποσό των € 200.000.
Ναι είναι αλήθεια, ότι ο Δημητρόπουλος παρέδωσε την ΔΕΑΡ/ΔΕΑΑΠ με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και μόνον, και όχι σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς. Τα χρέη αυτά ήταν προς ρύθμιση και ρυθμίστηκαν από την επόμενη διοίκηση. Η ρύθμιση τηρήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα όμως σύντομα η ρευστότητα της ΔΕΑΑΠ εξαντλήθηκε, διότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τα τελευταία 3 χρόνια δεν έδωσε-κακώς- τα οφειλόμενα στην ΔΕΑΑΠ, παρά την απόφαση 132/2010 του Δ.Σ του Δήμου Ραφήνας η οποία πρόβλεπε την πληρωμή € 450.000 στην ΔΕΑΑΠ για την μεταβίβαση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Το Δημοτικό Κολυμβητήριο να εκμεταλλεύεται από τον ΔΟΠΑΠ- πρώην ΚΕΑΠ- χωρίς να καταβάλλεται κάποιο αντίτιμο στην ΔΕΑΑΠ, διότι ο Δήμος με απόφασή του το παραχώρησε δωρεάν. Ο Δήμος έχει παραχωρήσει κάτι που δεν του ανήκει (αυτό που του ανήκει είναι το οικόπεδο επί του οποίου έγιναν όλες οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου). Οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου εμφανίζονται στον ισολογισμό της ΔΕΑΑΠ η οποία είναι υποχρεωμένη να διενεργεί αποσβέσεις € 70.000 ετησίως .Αν αυτό συνεχιστεί, η ΔΕΑΑΠ αδυνατώντας να καλύψει τις αποσβέσεις, σε τρία χρόνια θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. Τότε θα επιβεβαιωθεί ο κ. Μπουρνούς.

Αυτή είναι η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα κ. Μπουρνού. Αν μετά από αυτή την ενημέρωση εξακολουθήσεις να πιστεύεις και να λες ότι ο Δημητρόπουλος γιγάντωσε τα χρέη της ΔΕΑΑΠ δεν θα είσαι Αδιάβαστος ούτε Ψεύτης. Θα είσαι Συκοφάντης.

Όσο για τις γνωματεύσεις του παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (που δεν είναι γνωματεύσεις αλλά πράξη μη θεώρησης εντάλματος πληρωμής σε υλοποίηση της απόφασης 209/2009 και όχι της απόφασης 132/2010) καλό θα είναι κ Μπουρνούς να ενημερωθείτε καλύτερα.

Κοντολογίς η απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ραφήνας 132/2010 έχει καταστεί εκ του νόμου εκτελεστή. Έχει αποφανθεί προς τούτο και η Περιφέρεια Αττικής. Νεώτερη απόφαση που να τροποποιεί την 132/2010 δεν έχει παρθεί .Ο Δήμαρχος κ.Χριστόπουλος πρέπει να την εκτελέσει και ο Δήμος να πληρώσει στην θυγατέρα του ΔΕΑΑΠ € 450.000.Έτσι θα μπορέσει και η ΔΕΑΑΠ να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά από όλα αυτά πιστεύω να μην επιμένεις ότι τα στόματα είναι κλειστά .Μάλλον τα αυτιά κάποιων είναι βουλωμένα .Κλειστά είναι τα στόματα αυτών που τρία χρόνια τώρα δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τακτοποιήσουν το θέμα και εξανάγκασαν την σημερινή Διοίκηση της ΔΕΑΑΠ σε πράξεις που εσύ αποκαλείς θέατρο του παραλόγου. Αλήθεια η κα Παπαδοπούλου τι λέει γι΄αυτό; . Οι Οικονομικές Υπηρεσίες μπορούν να απαντήσουν γιατί δεν έχουν περασμένη την αξία των επενδύσεων του κολυμβητηρίου στα βιβλία του Δήμου; Πως ο Δήμος παραχώρησε κάτι στον ΔΟΠΑΠ αφού δεν του ανήκε;

Κλειστό ήταν μέχρι τώρα και το δικό σου στόμα κ .Μπουρνούς. Τόσο αγώνα είχες κάνει κατά το παρελθόν κατά της ΔΕΑΡ .Τώρα ξαφνικά θυμήθηκες πάλι την ΔΕΑΡ και την τύχη της; Πέντε μήνες πριν τις εκλογές; Τώρα που θέλεις να γίνεις Δήμαρχος; Τώρα διαπίστωσες πως η ΔΕΑΑΠ βρίσκεται σε δίνη απαξίωσης;

Επειδή κατέθεσες και κάποιες προτάσεις σαν υποψήφιος Δήμαρχος για την « επανεκκίνηση» της ΔΕΑΑΠ θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω αν πρώτα είσαι υπέρ της συνέχισης της ύπαρξης της ΔΕΑΑΠ; Αν Ναι ,θα μου επιτρέψεις να επανέλθω με σχόλια επί των προτάσεων σου. Προεκλογική περίοδος γαρ .Όλα θα πρέπει να ειπωθούν .Δεν νομίζεις;

Νίκος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου