Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ραϊσί: Η viral θεωρία συνωμοσίας στο Ισραήλ για τον θάνατό του


Μία απίστευτη θεωρία φαντασίας από το Ισραήλ πυροδοτεί διάφορα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Iρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», πολλοί χρήστες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για μία ανάρτηση - με εμφανώς χιουμοριστική και περιπαικτική διάθεση - Ισραηλινών ακολούθων στa social media αναφορικά με τη απώλεια του Ιρανού προέδρου. Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτήν, ήταν εχθροί του εκλιπόντα ηγέτη.

«Ο πιλότος του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος είναι ένας πράκτορας της Mοσάντ που ονομάζεται Eli Kopter», ανέφεραν... και τα social media πήραν φωτιά!

Μόλις ανέβηκε αυτό το σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε αμέσως επιτυχία, σχολιάζει η ισραηλινή εφημερίδα αναφερόμενη στους ακολούθους που έκαναν χιούμορ με το όνομα του πιλότου και δήθεν πράκτορα.

Η απίθανη θεωρία εξαπλώθηκε γρήγορα από τους Ισραηλινούς που πανηγύριζαν για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί, προσθέτει το δημοσίευμα.





You LITERALLY cannot make this stuff up.

Tons of people made the joke that the helicopter pilot was a mossad agent called Eli Copter.

Tons of Israel-haters including actual TV stations are reporting it like it’s a fact.

Moral of the story: When you come after the Jews, not… pic.twitter.com/DylWKVsmBU— Hillel Fuld (@HilzFuld) May 20, 2024





Exclusive footage of @TheMossadIL agent, Eli Copter, training for his mission. 🚁 pic.twitter.com/ps7K6b9448— Frum TikTok (@FrumTikTok) May 19, 2024

Πολλοί χρήστες, αγνοώντας ότι επρόκειτο για...αστείο, το πήραν στα σοβαρά και πολλοί το μοιράστηκαν ακόμη και ως ένδειξη επιτυχίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ένας παρουσιαστής του γαλλόφωνου ισραηλινού ειδησεογραφικού καναλιού i24news έκανε αναφορά στην απίστευτη θεωρία ως ανάρτηση καναλιού στο Telegram.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού «Iran International», η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την εμπλοκή της Μοσάντ στη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος έφθασε και στο επίσημο κανάλι του Telegram της Χαμάς, το οποίο το ανέφερε ως πραγματικό γεγονός.





J’adore cette blague autour de l’agent du Mossad Eli Kopter, dont on vient de recevoir une première photo. 😂🤩🕶️ et qui possède même plusieurs profils Facebook.
L’humour…l’humour…l’humour…😂 pic.twitter.com/d1Zfk4gyaz— Chrystopher Barolin (@ChrysBarolin) May 20, 2024

«Λυπούμαστε για το λάθος που ειπώθηκε on air και ζητάμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές», ανακοίνωσε η διεύθυνση του γαλλόφωνου ισραηλινού ειδησεογραφικού καναλιού «i24news» προσθέτοντας: «Θα πάρουμε το μάθημά μας από το περιστατικό και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν λάθη αυτού του τύπου».

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραισί συνετρίβη την Κυριακή σε ορεινή περιοχή του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν εν μέσω πυκνής ομίχλης.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής του παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, δύο είναι οι επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του προέδρου: είτε ότι τον «έφαγαν μετριοπαθείς Ιρανοί είτε πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου