Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ανακαλύφθηκε κατοικήσιμη ζώνη στον Εγκέλαδο του Κρόνου

Όπως υποστηρίζει βιοαστρολόγος που εργαζόταν στη NASA! Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη διαστημική υπηρεσία την Πέμπτη - Για συγκλονιστικές αποκαλύψεις κάνουν λόγο οι φήμες
Υδάτινοι ωκεανοί και υδροθερμική δραστηριότητα αφήνουν πολλές υποσχέσεις




Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα; Πρόκειται για μία τεραστίας σημασίας ανακάλυψη για το ηλιακό μας σύστημα; Ανοίγει ο δρόμος για τη μετοίκιση του διαστήματος; Το τελευταίο 24ωρο οργιάζουν οι φήμες, βάσει των οποίων η NASA θα προβεί σε συγκλονιστικές ανακοινώσεις την Πέμπτη, αποκαλύπτοντας πως ανακαλύφθηκε κατοικήσιμη ζώνη σε φεγγάρι του πλανήτη Κρόνου!

Θα επιβεβαιωθούν οι φήμες, ή θα διαψευστούν οι προσδοκίες; Η ανακοίνωση της έκτακτης συνέντευξης Τύπου από τη Διαστημική Υπηρεσία πυροδότησε τις φήμες, οι οποίες δεν άργησαν να αποκτήσουν «οντότητα». Ένα ολοκληρωμένο σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο έχουν ανακαλυφθεί ζώνες στον Εγκέλαδο, στις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί ή να έχει αναπτυχθεί ζωή.



Τη φήμη κυκλοφόρησε πρώην υπάλληλος της NASA, ο οποίος επικαλέστηκε «πηγή από μέσα». Θα επαληθευτεί; Ή θα πρόκειται για ένα ακόμη «δημιούργημα της ζωηρής ανθρώπινης φαντασίας»; Την Πέμπτη θα γνωρίζουμε. Μέχρι τότε, ωστόσο, ας δούμε τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί.

Η NASA ανακοίνωσε ότι στον Εγκέλαδο έχουν βρεθεί σοβαρές αποδείξεις που θα βοηθήσουν στη μελλοντική εξερεύνηση ωκεανών σε άλλους κόσμους, πολύ δε περισσότερο για την αποστολή Europa Clipper, η οποία θα ξεκινήσει μετά το 2020 και θα αναζητήσει ζωή μακριά από τη Γη.



«Την Πέμπτη η NASA θα ανακοινώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει υδροθερμική δραστηριότητα στον πάτο του πάγου που καλύπτει τον ωκεανό στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, δημιουργώντας μεθάνιο από διοξείδιο του άνθρακα», έγραψε ο αστροβιολόγος δρ Cowing. «Η διαδικασία είναι ενδεικτική της πιθανής δημιουργίας κατοικήσιμης ζώνης μέσα στον ωκεανό του Εγκέλαδου», πρόσθεσε.

Ο Εγκέλαδος είναι ένα από τα φεγγάρια του πλανήτη Κρόνου. Είναι ο 6ος σε όγκο δορυφόρος του μεγάλου πλανήτη με 504 χιλιόμετρα διάμετρο. Η Διαστημική Υπηρεσία μελετά πολλά χρόνια τον Εγκέλαδο, καθώς πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία ζωής. Υπάρχουν υδάτινοι ωκεανοί, υδροθερμική δραστηριότητα και πολλά κοινά στοιχεία με τις συνθήκες που προκάλεσαν την έκρηξη ζωής στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου