Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Εξαφανίζονται οι πιγκουίνοι από την Ανταρκτική

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Εξαφανίζονται οι πιγκουίνοι από την Ανταρκτική
Δορυφορική φωτογραφία δείχνει πάνω από 600 περιοχές που αναπαραγωγής των πιγκουίνων να έχουν εξαφανιστεί, καθώς οι πάγοι λιώνουν με αυξανόμενο ρυθμό
Κραυγή απόγνωσης προκειμένου να διαφυλαχτούν οι πληθυσμοί των πιγκουίνων που διαβιώνουν στην περιοχή της Ανταρκτικής απευθύνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, δύο από τα είδη βρίσκονται στο όριο της εξαφάνισης.
Η έρευνα που έγινε από τη NASA και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ανέδειξαν τις σοβαρότατες επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στους πιγκουίνους.

Η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων, έχουν περιορίσει αισθητά τις προσφερόμενες τοποθεσίες για αναπαραγωγή και διαβίωση, με συνέπεια την κάθετη μείωση των πληθυσμών.

Δορυφορική φωτογραφία δείχνει πάνω από 600 περιοχές που αναπαραγωγής των πιγκουίνων να έχουν εξαφανιστεί, καθώς οι πάγοι λιώνουν με αυξανόμενο ρυθμό.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι πολικές αρκούδες, οι οποίες χάνουν ολοένα και περισσότερα εδάφη, ενώ δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου