Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Η Μέρκελ χρειάστηκε να εξηγήσει 11(!) φορές στον Τραμπ τις εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ-ΕΕ

Η Μέρκελ χρειάστηκε να εξηγήσει 11(!) φορές στον Τραμπ τις εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ-ΕΕ
Ο αμερικανός πρόεδρος τη ρώτησε 10 φορές αν μπορεί να κάνει συμφωνία με τη Γερμανία στη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάρτιο

Αίσθηση για τις γνώσεις που έχει για την παγκόσμια οικονομία ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί η πληροφορία που μετέφερε Γερμανός αξιωματούχος ότι η Άνγκελα Μέρκελ χρειάστηκε να εξηγήσει όχι μια, όχι δύο αλλά 11 φορές στον Αμερικανό πρόεδρο τις βασικές αρχές των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο Τραμπ εμφάνισε «μια σειρά βασικών παρεξηγήσεων» όσον αφορά το πως λειτουργούν οι συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ στη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον στις 17 Μαρτίου.

«Δέκα φορές ρώτησε ο Τραμπ αν μπορούσε να διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία με τη Γερμανία. Και κάθε φορά αυτή (σ.σ. η Μέρκελ) του απαντούσε ότι "δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με τη Γερμανία, μόνο με την ΕΕ"» περιέγραψε τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες ο Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας στους Times.

Χρειάστηκε η ενδέκατη φορά και η ενδέκατη άρνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου ώστε ο Τραμπ να πει «ω, εντάξει, τότε θα κάνουμε συμφωνία με την Ευρώπη».

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε, όπως γράφει ο Independent, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την απόρριψη των προσπαθειών του να συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με ευρωπαϊκές χώρες, πλέον έχει αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου