Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

15χρονη μαθήτρια αποβλήθηκε από το σχολείο γιατί έβαλε σκουλαρίκι στη γλώσσα

Βρετανία: 15χρονη μαθήτρια αποβλήθηκε από το σχολείο γιατί έβαλε σκουλαρίκι στη γλώσσα
Η Μέγκαν ΜακΝάιτ κινδυνεύει να χάσει την εξεταστική της - Αντίδραση από τη 48χρονη μητέρα της
Σάλος έχει δημιουργηθεί στη Βρετανία με αφορμή την αποβολή μίας 15χρονης μαθήτριας από το σχολείο της, διότι έβαλε σκουλαρίκι στη γλώσσα και αρνήθηκε να το αφαιρέσει κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολικό συγκρότημα.
Η Μέγκαν ΜακΝάιτ απομακρύνθηκε από την τάξη και το σχολείο της, την Ακαδημία Φόλκστοουν, στο Κεντ, όταν οι καθηγητές διαπίστωσαν ότι έχει τοποθετήσει σκουλαρίκι στη γλώσσα της. Η έφηβη αποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη, έως ότου αφαιρέσει το σκουλαρίκι.

Η 48χρονη μητέρα της συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου και, όπως ισχυρίζεται, συμφώνησαν σε μία λύση για τη λεπτή αυτή κατάσταση που προκλήθηκε. Όταν όμως η 15χρονη πήγε την Παρασκευή στο σχολείο, η διεύθυνση την έδιωξε για δεύτερη φορά και ενώ ξεκινούσε η προετοιμασία για την εξεταστική περίοδο.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τη μητέρα της Μέγκαν, καθώς το κορίτσι κινδυνεύει να χάσει τη χρονιά. «Θα μπορούσα να καταλάβω αν η τρύπα ήταν στο μύτη της. Όμως υπάρχουν και άλλα παιδιά με σκουλαρίκι στη μύτη. Η Μέγκαν είναι πολύ αγχωμένη για αυτά που της συμβαίνουν. Ξέσπασε σε κλάματα και έχασε ένα πολύ σημαντικό μάθημα, πολύ μπορεί να επηρεάσει τις εξετάσεις της», τόνισε η 48χρονη μητέρα.

Το πρώτο μάθημα που δίνει η νεαρή κοπέλα είναι γαλλικά στις 16 Μαΐου. «Οι επιλογές μου ήταν ή να το αφαιρέσω, ή να με απομονώσουν. Σε διαφορετικά περίπτωση θα έστελναν σπίτι μου», δήλωσε η 15χρονη μαθήτρια.

Ο διευθυντής του σχολείου αναφέρθηκε στον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου, ο οποίος αναφέρει ρητώς πώς πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου