Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ένταση για τους πλειστηριασμούς μετά την αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων

Ένταση για τους πλειστηριασμούς μετά την αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων
Έβγαλαν «σηκωτή» συμβολαιογράφο από την αίθουσα και την κλείδωσαν σε κυλικείο - Τριάντα ακίνητα έχει προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί
Ηλεκτρισμένη είναι από νωρίς η ατμόσφαιρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας μετά την αλλαγή στάσης των συμβολαιογράφων:




Από σήμερα έχουν αποφασίσει να μετέχουν σε πλειστηριασμούς με εγγεγραμμένη υποθήκη άνω των 400.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία συμβολαιογράφο εκπρόσωποι διαφόρων συλλογικοτήτων την έβγαλαν «σηκωτή» από το κτίριο της οδού Λουκάρεως.

Στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως εδώ και αρκετή ώρα έχουν συγκεντρωθεί πολίτες αλλά και μέλη οργανώσεων και φορέων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.
Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με το που άνοιξαν οι  αίθουσες στις  οποίες θα γίνονταν ορισμένοι από τους 30 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι, αλλά και στους χώρους εκτός των αιθουσών.

Η αρχή έγινε με μια συμβολαιογράφο που βρίσκονταν κοντά στο κυλικείο του Μεγάρου. Τα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" την εντόπισαν και κινήθηκαν εναντίον της, καθώς όπως καταγγέλλουν προσπάθησε να κάνει  πλειστηριασμό σε ένα τραπεζάκι εκτός αίθουσας.
Στην αρχή επιτέθηκαν εναντίον της φραστικά ζητώντας της να αποχωρήσει.
Η συμβολαιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει σ' αυτό που της ζητούσαν με αποτέλεσμα να πνεύματα να οξυνθούν και να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.  

Παρόλα αυτά οι πολίτες και τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς την ανάγκασαν να κατέβει από το τραπέζι στο οποίο καθόταν, να την οδηγήσουν στο κυλικείο του δικαστικού μεγάρου και να την κλειδώσουν μέσα σε αυτό.

 Η ίδια συμβολαιογράφος, λίγο αργότερα βγήκε απο το κυλικείο και πλησίασε και πάλι στη δικαστική αίθουσα. Κάθισε σε ένα παγκάκι κι όταν έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους ακολούθησε δεύτερος επεισοδιακός γύρος. Οι πολίτες πήραν σηκωτή απο το παγκάκι τη συμβολαιογράφο και την οδήγησαν εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Παράλληλα απετράπη  και ο πλειστηριασμός ενός αγροτεμαχίου με αποθήκη το οποίο έβγαινε στο σφυρί από τράπεζα. Οι πολίτες ανάγκασαν και σε αυτή την περίπτωση τη συμβολαιογράφο να αποχωρήσει . Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί μόνο ένας ακούσιος πλειστηριασμός, καθώς την εκποίηση του ακινήτου του επιθυμεί κι ο οφειλέτης.



Θανάσης Γερασιμίδης -Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου