Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τι μας παχαίνει στην κουζίνα μας;

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα καθημερινά καταναλώνουμε 100-200 θερμίδες περισσότερες από αυτές που θα καταναλώναμε αν η διαμόρφωση του χώρου της κουζίνας μας ήταν διαφορετική.
Γι ‘ αυτό λοιπόν δεν φταίει πάντα το ψυγείο ούτε η λιχούδικη μας τάση να τσιμπολογήσουμε. Όχι, πως δεν φταίνε κι αυτά, αλλά σίγουρα κάτι τα τρέφει!




Τα γλυκά πρώτα και καλύτερα! 
Έχουμε τριπλάσιες πιθανότητες να ανοίξουμε το ψυγείο μας και να επιλέξουμε να τσιμπολογήσουμε από τρόφιμα που βρίσκονται μπροστά στο οπτικό μας πεδίο παρά από τα τρόφιμα που βρίσκονται στο τελευταίο ράφι, πίσω από κάτι άλλο.
Αν λοιπόν οργανώσουμε διαφορετικά το ψυγείο μας και τοποθετήσουμε μπροστά τα φρούτα και τα λαχανικά θα επιλέγουμε να τρώμε κάτι από αυτά και έτσι θα γλιτώνουμε και τις περιττές θερμίδες.

Τα τρόφιμα που βρίσκονται σε κοινή θέα! 

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή είμαστε πιο επιρρεπείς να κάνουμε την ατασθαλία να τσιμπήσουμε κάτι που φαίνεται παρά κάτι που είναι αόρατο στο οπτικό μας πεδίο.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν είναι τις σοκολατένιες λιχουδιές και τα λοιπά σνακ να τις κλειδώνουμε καλά στο συρτάρι μας.

Προτιμήστε μικρά σκεύη. 

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως τρώμε το 92% του φαγητού που βρίσκεται στο πιάτο μας. Αυτό σημαίνει πως όσο μεγάλο είναι το πιάτο τόσο εμείς τρώμε. Αν επιλέξουμε να τρώμε σε μικρότερα πιάτα τότε θα καταναλώνουμε και μικρότερες ποσότητες.

Τα χρώματα των τοίχων. 

Δεν θέλω να σας παροτρύνω να κάνετε ανακαίνιση στα χρώματα του τοίχου σας, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό να γνωρίζεται πως τα χρώματα που έχουμε γύρω μας μας επηρεάζουν.
Τα πολύ φωτεινά χρώματα μας κάνουν να τρώμε γρήγορα και συνεπώς καταναλώνουμε πολύ φαγητό. Τα σκούρα χρώματα μας κάνουν να τρώμε πιο αργά μεν, αλλά περισσότερο από όσο θα θέλαμε και από όσο χρειαζόμαστε.
Τα ιδανικά χρώματα για να βάψουμε τον τοίχο της κουζίνας μας φαίνεται πως είναι τα γήινα καθώς ισορροπούν τις επιθυμίες μας.

anatakti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου