Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Κύπριος αστυνομικός ενημέρωσε πληρωμένους δολοφόνους του Καλοψιδιώτη!

Αντί να τηλεφωνήσει στην Ιντερπόλ ειδοποίησε τον οργανωτή των δολοφονιών νομίζοντας ότι επικοινωνεί με την σερβική αστυνομία - Συνέβη τον περασμένο Μάρτιο και έδωσε την ευκαιρία στους εκτελεστές να επιστρέψουν στη Σερβία
Μια απίστευτη γκάφα Κύπριου αστυνομικού που υπηρετεί στο γραφείο της Interpol Λευκωσίας, στέρησε από την Κυπριακή Αστυνομία την ευκαιρία να συλλάβει τους ανθρώπους που οργάνωσαν το μακελειό της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα, όπου σκοτώθηκαν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Αλβανός εκτελεστής Vogli Yiani.




Σύμφωνα με έγγραφα από εσωτερική αλληλογραφία της Αστυνομίας που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», Κύπριος αστυνομικός της Interpol Κύπρου τον περασμένο Μάρτιο όταν έλαβε πληροφορία ότι θα έφταναν στην Κύπρο Σέρβοι εκτελεστές για να δολοφονήσουν τον Καλοψιδιώτη και ακόμα τρία άλλα άτομα, αντί να επικοινωνήσει με την Interpol Βελιγραδίου, επικοινώνησε από λάθος με τον τηλεφωνικό αριθμό του οργανωτή των δολοφονιών.

Το τηλέφωνο του οργανωτή των δολοφονιών βρισκόταν στo σήμα που είχε στείλει στην Κύπρο η Interpol Βελιγραδίου ενημερώνοντας ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ο Κύπριος Αστυνομικός μπέρδεψε τα τηλέφωνα και ενημέρωσε τον οργανωτή των δολοφονιών (νομίζοντας ότι επικοινωνεί με την σερβική αστυνομία) ότι έχει λάβει το σήμα από την Interpol Βελιγραδίου και τυγχάνει χειρισμού. Όπως ήταν αναμενόμενο ο εγκέφαλος των δολοφονιών ειδοποίησε τους πληρωμένους εκτελεστές που είχαν φτάσει στην Κύπρο από τα κατεχόμενα, ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε και έτσι επέστρεψαν πίσω στη Σερβία. Ωστόσο οι ηθικοί αυτουργοί τρεις μήνες μετά χρησιμοποίησαν Αλβανούς εκτελεστές.

Η Interpol Βελιγραδίου μετά την αποτυχία σύλληψης των Σέρβων εκτελεστών εξέφρασε την ενόχληση της για τη διαρροή της πληροφορίας από την Κυπριακή Αστυνομία αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για σχέση Κυπρίων αστυνομικών με εγκληματίες. Η Κυπριακή αστυνομία επιμένει ότι επρόκειτο για λάθος του Αστυνομικού που υπηρετεί πολλά χρόνια στην Interpol. Ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας είχε διατάξει έρευνα εναντίον του αστυνομικού, ενώ έρευνα αναμένεται να διαταχθεί και για την διαρροή εμπιστευτικών εσωτερικών εγγράφων της Αστυνομίας για αυτή την υπόθεση.

Τόσο ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας όσο και ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης έχουν παραδεχθεί πως υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά μεταξύ των αστυνομικών και λαμβάνουν μέτρα για περιορισμό της. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες μεταθέσεις αστυνομικών που πιστεύεται ότι μπορεί να έχουν σχέση με ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Μανώλης Καλατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου