Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Πώς να αποθηκεύσετε ένα αριθμό τηλεφώνου ενώ μιλάτε στο iPhone σας

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, υπάρχει συχνά η περίπτωση να πρέπει να αποθηκεύσετε έναν νέο αριθμό που πιθανώς σας υπαγορεύει ο συνομιλητής σας.
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι δεν έχετε μολύβι και χαρτί για να σημειώσετε, οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας γι’ αυτή την εργασία.
Αν σκέφτεστε ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον αριθμό στο πληκτρολόγιο του iPhone σας και να τον ανακαλέσετε μετά για να τον δείτε, μην το κάνετε. Το iPhone σβήνει τη μνήμη του αριθμού μετά το πέρας της κλήσης και απλά θα τον χάσετε.
Τι να κάνετε

Υπάρχει ένα ωραίο κολπάκι για να αποθηκεύσετε έναν αριθμό κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Καθώς η οθόνη του iPhone, κατά τη συνομιλία μας δείχνει κάποια εικονίδια, τα Σίγαση, Πληκτρολόγιο, Μεγάφωνο, Προσθήκη κλήσης, FaceTime και Επαφές (από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά).


Όπως είπαμε, αν χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να τον γράψετε, θα μείνει στην οθόνη μόνο όσο έχετε ενεργή την ήδη υπάρχουσα κλήση σας. Μόλις κλείσετε, σβήνει και ο αριθμός και δεν μπορείτε να τον ανακαλέσετε.
Γι’ αυτό το λόγο, κάνετε τα εξής:
Απομακρύνετε το iPhone από το αυτί σας για να ανάψει η οθόνη και να δείτε τα εικονίδια.
Πατήστε το πλήκτρο Επαφές.
Η ενεργή κλήση σας συνεχίζεται στο υπόβαθρο ενώ η εφαρμογή των επαφών εμφανίζεται. Πατήστε το πλήκτρο «+» για να δημιουργήσετε νέα επαφή και πληκτρολογήστε τον αριθμό και - αν θέλετε - και το ονοματεπώνυμο της επαφής που σας δίνει πιθανά ο συνομιλητής σας.
Μικρό μυστικό: μπορείτε να επιτύχετε ακριβώς το ίδιο, με το να πατήσετε το πλήκτρο Προσθήκη κλήσης (είναι το «+» κάτω αριστερά) στην οθόνη με τα εικονίδια που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Κάτι ακόμη: Αν θέλετε να σημειώσετε οτιδήποτε άλλο, απλά πατήστε το πλήκτρο Home, για να περάσει η ενεργή κλήση σας στο υπόβαθρο και ανοίξτε τις Σημειώσεις. Η κλήση σας εξακολουθεί να είναι ενεργή και μπορείτε να γράψετε ό,τι σας υπαγορεύει ο συνομιλητής σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, θυμηθείτε πρώτα να ενεργοποιήσετε την ανοιχτή ακρόαση (εικονίδιο μεγαφώνου) ώστε να ακούτε τι σας λένε και να μπορείτε να γράψετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου