Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

iPhone keyboard: Τα καλύτερα εναλλακτικά πληκτρολόγια

Βαρεθήκατε το iPhone Keyboard και θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο; Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σας.
Επί σειράς ετών και αναβαθμίσεων του iOS, η Apple δεν επέτρεπε την εγκατάσταση και χρήση πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών στις συσκευές της. Αυτό άλλαξε με την κυκλοφορία του iOS 8, τον Σεπτέμβριο του 2014.
Έκτοτε, όλοι σχεδόν οι “μεγάλοι παίκτες” έχουν δώσει στην κυκλοφορία τις δικές τους προτάσεις, αλλά και νέες ομάδες δημιουργών, με μικρότερα budgets, φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν σε αυτή την ιδιαίτερη αγορά “άυλων” προϊόντων.

Οι “παιδικές ασθένειες” ανήκουν - ως επί των πλείστον - στο παρελθόν και πλέον οι συνθήκες θεωρώ πως είναι ώριμες για μία ψύχραιμη καταγραφή και παρουσίαση των καλύτερων προτάσεων της αγοράς.

Εδώ θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αφήσαμε εκτός λίστας πληκτρολόγια που δεν προσφέρουν την ελληνική γραφή. Δυστυχώς, πολλές αξιόλογες προτάσεις δεν υποστηρίζουν ακόμα τη γλώσσα μας. Εμείς, παρακολουθούμε τις ενημερώσεις τους και όταν κάποια από αυτές υποστηρίξει την ελληνική γραφή, θα σας την παρουσιάσουμε.
Διαδικασία ενεργοποίησης πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστώνΗ διαδικασία για την εγκατάσταση των πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών, είναι απλή. Αφού εγκαταστήσουμε το iPhone keyboard μέσα από το App Store, θα πρέπει να πλοηγηθούμε στις ρυθμίσεις, στην ενότητα “Γενικά”, στην υπο-ενότητα “πληκτρολόγια” και να επιλέξουμε “Πληκτρολόγια”.

Το κάθε “πληκτρολόγιο” εγκαθιστά και ένα app στην home screen μας, προκειμένου να κάνουμε από εκεί τις επιλογές μας και την παραμετροποίησή του.

Σημείωση: Στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα πρέπει να επιλέξετε “πλήρης πρόσβαση”, στα “δικαιώματα” που έχει η μικρο-εφαρμογή, προκειμένου να είναι διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες της. Θα πρέπει επίσης να συνηθίσετε στην ιδέα της προσθήκης των τόνων μέσω της παρατεταμένης πίεσης στο σχετικό φωνήεν και της επιλογής του τονισμένου χαρακτήρα.

iPhone keyboard (προ-εγκατεστημένο)


Πρόκειται για το προ-εγκατεστημένο στο iOS πληκτρολόγιο, που όλοι λατρεύουμε να μισούμε. Από τη στιγμή που το QuickType feature δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στη γλώσσα μας, η συγκεκριμένη πρόταση μειονεκτεί εκ των πραγμάτων από άλλες, πληρέστερες λύσεις. Έχει όμως και ένα πλεονέκτημα, το οποίο είναι και ταυτόχρονα το μεγάλο μειονέκτημα για τους χρήστες: το γνωρίζουμε όλοι καλά και το έχουμε συνηθίσει. Ας περάσουμε και στις προτάσεις μας, για να δούμε αν αξίζει να ασχοληθούμε και να “ξεβολευτούμε”, εγκαθιστώντας ένα πληκτρολόγιο τρίτου κατασκευαστή.

Τιμή: Δωρεάν
Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Όχι
Σύνδεσμος: προ-εγκατεστημένο
Βαθμολογία: 7/10

SwiftKey iPhone Keyboard


Το SwiftKey iPhone Keyboard είναι μία από τις πιο γνωστές λύσεις που κυκλοφορούν. Μετά την ενεργοποίησή του και προκειμένου να προσθέσετε άλλες γλώσσες, θα πρέπει να μεταβείτε στο περιβάλλον της εφαρμογής και να επιλέξετε “Languages”.

Αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, που μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις έτοιμες προτάσεις - λέξεις που διατίθενται και στη γλώσσα μας. Διαθέτει δε, ξεχωριστό emoji πληκτρολόγιο, κάτι που πλέον πρέπει να θεωρείται ως στάνταρ.

Μπορούμε να πληκτρολογούμε όπως και στο default πληκτρολόγιο, αλλά και πατώντας παρατεταμένα στην οθόνη και σύροντας το δάκτυλό μας επάνω στα γράμματα, σχηματίζοντας την επιθυμητή λέξη.

Πρόκειται για μία εξαιρετική - δωρεάν - επιλογή, καθώς το default, σκούρο θέμα του, είναι πραγματικά πανέμορφο.

Τιμή: Δωρεάν
Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Ναι
Σύνδεσμος: Κατεβάστε το από το App Store
Βαθμολογία: 9/10

Swype


Ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή. Θεωρείται ο “παππούς” των πληκτρολογίων και όσο και να σας κάνει εντύπωση, ξεκίνησε την καριέρα του στα Windows Mobile! Στην πορεία βέβαια κυκλοφόρησε και για Android, όπου έκανε πραγματικά πάταγο.

Δίνοντας πλήρη δικαιώματα στο keyboard, θα είστε σε θέση να εγκαταστήσετε και το ελληνικό πληκτρολόγιο, κάτι που επίσης το συναντάμε και στις υπόλοιπες προτάσεις.

Μεγάλο πλεονέκτημα του Swype, έναντι κυρίως του πληκτρολογίου της Apple, είναι οι προτάσεις - λέξεις και στην Ελληνική γλώσσα. Σκεφτείτε το QuickType, στα Ελληνικά.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν θα προστεθεί αυτόματα ο τόνος στις ελληνικές λέξεις και αυτό είναι ίσως και το μοναδικό μειονέκτημα του Swype έναντι των άλλων προτάσεων.

Οι επιλογές παραμετροποίησης είναι πάρα πολλές, και αρκετές από αυτές θα σας κοστίσουν, μέσω των in-app purchases. Για τις βασικές όμως λειτουργίες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε extra χρήματα.

Τέλος, τα αριθμητικά και emoji πληκτρολόγια συντελούν στην δημιουργία της πιο ολοκληρωμένης πρότασης της αγοράς.

Τιμή: 1€
Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Ναι
Σύνδεσμος: Αγορά από το App store
Βαθμολογία: 9,5/10

Fleksy iPhone Keyboard


Άλλη μία mainstream και αρκετά διαφημισμένη πρόταση. Το Fleksy, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των δοκιμών μας. Με όλες τις βασικές λειτουργίες των ανταγωνιστών του και με πληθώρα extra λειτουργιών, πρέπει να θεωρείται ένα από τα καλύτερα iOS keyboards.

Βασικά του πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητά του, η παραμετροποίησή του και η ενσωμάτωση εικόνων gif. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως με εντυπωσίασε η λειτουργία “πρόβλεψης”. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το πληκτρολόγιο “καταλάβαινε” τι ήθελα να γράψω, σχεδόν από την αρχή της πληκτρολόγησης κάθε λέξης.

Αξιομνημόνευτος θεωρώ πως είναι ο τρόπος που μπορούμε να αλλάξουμε τη γλώσσα εισαγωγής, κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης. Αρκεί ένα απλό “πέρασμα” πάνω από το space key.

Τα emojis φυσικά δίνουν και εδώ το παρών.

Το layout του πληκτρολόγιου είναι “ευχάριστο” και θα έλεγα πως ξεχωρίζει, χωρίς να μπερδεύει.

Πρόκειται για μία ακόμα πολύ δυνατή πρόταση που πρέπει να δοκιμάσετε.

Τιμή: Δωρεάν
Αγορές μέσα από την εφαρμογή: Ναι
Σύνδεσμος: Κατεβάστε το από το App Store
Βαθμολογία: 9,2/10

Adaptxt iPhone Keyboard


Σε πολλούς το Adaptxt keyboard είναι άγνωστο. Το ίδιο ήταν και σε εμένα, μέχρι να αρχίσω τις δοκιμές όλων των πληκτρολογίων, για την δημιουργία αυτού του οδηγού.

Η υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας, η ταχύτατη απόκριση και οι προτάσεις - λέξεις, είναι τα μεγάλα ατού του Adaptxt. Προσθέστε τα emojis και την δωρεάν διάθεσή του, χωρίς αγορές μέσα από την εφαρμογή και συνυπολογίστε το στις επιλογές σας, μαζί με τους μεγάλους “παίκτες” της αγοράς.

Αρκετά καλύτερο από όσο υπολόγιζα. Αξιοπρεπέστατο.

Τιμή: Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου