Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣτΔΕ Σπάτων, Αρτέμιδος για την ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΛ

Ο ΣτΔΕ οφείλει να ενημερώσει τους δημότες ότι επιβάλλεται πρώτα από όλα η διεκδίκηση έργου αποχέτευσης μέσα από νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών,
δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλό έργο μέσα από μη σύννομες ενέργειες της διοίκησης. 
Επίσης ενημερώνει ότι οι χωροθετήσεις, οι μετακινήσεις έργων, οι εκτάσεις προς απαλλοτρίωση, οι εγκαταστάσεις τους, κλπ, γίνονται – αποφασίζονται και ωριμάζουν – ολοκληρώνονται μέσα από συγκεκριμένες ΕΠΙΣΗΜΕΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες (5 Στάδια κατά τον Οδηγό) που οφείλει να τηρεί το κράτος δικαίου (Οι υπηρεσίες δηλαδή που έχουν το τεκμήριο της αρμοδιότητας – Κράτος - ΕΥΔΑΠ). 

Πριν από όλα βέβαια προηγούνται οι προμελέτες και μελέτες, το περιεχόμενο των οποίων προηγουμένως τίθεται σε δυνατότητα γνώσης κάθε πολίτη, υποχρεωτικά ΠΡΙΝ από τη λήψη των τελικών αποφάσεων (Εδώ πάσχει πολύ η Ελληνική διοίκηση, αλλά και η Περιφέρεια). Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο αποχέτευσης και ΕΕΛ ανήκει στην Ομάδα ΙΙ (αριθ. 11δ) και στην α’ κατηγορία και σύμφωνα με τον Πίνακα που περιέχεται στο άρθρο 4 της ΚΥΑ 69269/5387/24.10.1990 απαιτείται, μεταξύ άλλων μελετών, εγκρίσεων και αποφάσεων, η ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ της χωροθέτησης του έργου η οποία διενεργείται είτε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, είτε του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατ’ άρθρο 8 § 2 της ως άνω ΚΥΑ (Δείτε την επί του έργου αυτού συγκεκριμένη επισήμανση των ανωτέρω στην από 4.7.2016 απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας). 

Αυτά λέει η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΚΕΛ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανατέθηκε από την ΕΥΔΑΠ μόλις στις 15.7.2016 (ΑΔΑ: 9ΜΣΠ46Ψ84Ψ-ΝΜΦ) και θα προχωρήσει αν εν τω μεταξύ κριθούν νόμιμες (από την ΕΑΑΔΗΣΥ) οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. 

Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα, οπότε αν οι δημότες έχουν περαιτέρω ερωτήματα για το πως και αν υπήρχε φάκελος προέγκρισης χωροθέτησης, χωρίς ΜΠΕ, κλπ, όταν η Διϋπουργική Επιτροπή χωροθέτησε το έργο στις 30.12.2015 και εν συνεχεία η ΕΥΔΑΠ στις 30.3.2016 και εν συνεχεία συμφώνησε το Δ.Σ. της Ραφήνας – Πικερμίου (αλλά η απόφασή του ήδη κρίθηκε ΜΗ εκτελεστή!!), καλό θα ήταν να ζητήσουν ενημέρωση για τις κατά νόμο ισχύουσες διαδικασίες ή να απευθυνθούν επίσημα και εγγράφως προς τις ως άνω αναφερόμενες Αρχές ή (εφόσον δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις) να απευθυνθούν στον Συμπαραστάτη του Δημότη ζητώντας τη διαμεσολάβησή του, ώστε εκείνος στη συνέχεια να πράξει όπως έως σήμερα έχει κάνει για 3.000 περίπου δημότες που έχουν απευθυνθεί σ’ αυτόν για το αποχετευτικό, αναζητώντας ενημέρωση, τυχόν ενέργειες κακοδιοίκησης, κλπ.

10 σχόλια:

 1. Πάνω από 2.500 δημότες υποστηρίζουν με υπόμνημά τους προς τον ΣτΔΕ τη λύση σύνδεσης με την Ψυττάλεια. Λύση για την οποία έχει αρκετά εργασθεί ήδη ο ΣτΔΕ απευθυνόμενος εκτός από τη Δημοτική Αρχή Σ-Α (η οποία εξέδωσε σχετικά έγγραφα και την υπ’ αριθ. 330/2015 απόφαση του Δ.Σ), τη δικαιοσύνη και στην Ε.Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ κ.Ποθουλακη για τον αγωνα που κανεις ΜΟΝΟΣ σχεδον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Συμπαραστάτη μας, κ. Ποθουλάκη. Ξέρει τι λέει και τι κάνει για το συμφέρον όλων μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρήστο κουράγιο. Να μας ενημερώνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λύση Ψυττάλειας Δημοτική αρχή Σ-Α και δικαιοσύνη αποκλείεται αλλά Ε.Ε. καλή ιδέα δεν το είχαμε σκεφτεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτοι οι 3 000 που λες υπογραψαν δεν υποφραψαν για εσενα εσυ με τις ενεργειες κανεις κακο στο θεμΑ [ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ]Αυτοι υποφραψαν ΟΧΙ ΚΕΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ δεν σε ορισαν τιποτα.ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΡΕ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ρε παιδιά, αυτή η ΑΝΝΑ με τον Μαρλαντή τι ρόλο παίζουν ? Πήγαν λέει με τους Συριζαίους, σε μία σύσκεψη με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ, τον Βουγιουκλάκη, για να τους ενημερώσει, ότι το ΚΕΛ θα γίνει στο Πλατύ Χωράφι. Και καλά οι Συριζαίοι, θέλουν να γίνει το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι , η ΑΝΝΑ και ο Μαρλαντής όμως, διατυμπανίζουν στα δημοτικά συμβούλια, ότι θέλουν Ψυττάλεια ! Πως γίνεται να συσκέπτονται με την ΕΥΔΑΠ και τους Συριζαίους και να συμφωνούν μαζί τους ? Γιατί δεν είδα καμία αντίδραση εκ μέρους τους, για την συγκεκριμένη σύσκεψη. Στα δημοτικά συμβούλια φωνάζουν δήθεν Ψυττάλεια, για τα μάτια του κόσμου και για ψήφους, αλλά στην σύσκεψη μούγκα και συμφωνία με Συριζαίους για Πλατύ Χωράφι.΄Ετσι μου φαίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για ξεκαθαρίστε λίγο τα πράγματα
  Δ.Μάρκου υπέρ του ΚΕΛ
  Χ.Μάρκου υπέρ του ΚΕΛ
  Λία Ντελάκη του ΣΥΡΙΖΑ πιο ΚΕΛ απο όλους
  Ποιός απομένει μόνο η Άννα και αυτή ΚΕΛ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οτι και να κανει ο Δ Μαρκου οτι και να πουν η να γραψουν αυτος η τα φερεφωνα του δεν πειθει κανεναν.Ειναι αποκλειστικα υπευθυνος για το ΚΕΛ, οι δημοτες θα αντιδρασουν και δεν θα επιτρεψουν την δημιουργια ΚΕΛ και τον δημαρχο θα τιμωρησουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σύμφωνοι δεν είναι καλός δήμαρχος ο Δ.Μάρκου πείτε μας τον καλό όμως

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου