Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Hawksaw Ridge: ο στρατιώτης που δεν άγγιζε τα όπλα

To Hacksaw Ridge αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός στρατιώτη που έγινε ήρωας χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα. Εσείς θα μπορούσατε να πάτε στον πόλεμο χωρίς όπλο και να γίνετε ο σωτήρας 75 τραυματισμένων στρατιωτών;
Ο Mel Gibson επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και το εκπληκτικό, αλλά υποτιμημένο Apocalypto, με το Hacksaw Ridge, ένα δράμα για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την πραγματική ιστορία του μοναδικού Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πυρός, κατά τη διάρκεια πολέμου, όντας άοπλος (και μάλιστα, από επιλογή), Desmond Doss.




Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Mel Gibson καλείται με βάση το υλικό που έχει στα χέρια του, να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πολεμικό δράμα, γιατί όχι ανάλογο της Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν του Steven Spielberg και του Γράμματα Από Το Ίβο Τζίμα του Clint Eastwood.
Το Hacksaw Ridge λέει την ιστορία του Desmond Doss (Andrew Garfield), ενός αντιρρησία συνείδησης ο οποίος στα 23 του επιστρατεύθηκε για να συμμετάσχει στη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Doss, ως μέλος της χριστιανικής εκκλησιάς των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας, ένα Προτεσταντικό παρακλάδι του Χριστιανισμού, αρνήθηκε να πάρει όπλο στα χέρια του.
Αντί αυτού, έγινε στρατιωτικός νοσοκόμος και παρά το γεγονός ότι ήταν άοπλος, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στις μάχες της Ιαπωνίας. Αν και κατηγορήθηκε για δειλία και δέχτηκε σωματική και ψυχολογική βία για τα πιστεύω του, τελικά έσωσε μόνος του 75 τραυματισμένους στρατιώτες, οι οποίοι είχαν ξεμείνει για να πεθάνουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές, χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα.
Μάλιστα, στην προσπάθεια του να σώσει όλους αυτούς τους τραυματίες και να τους μεταφέρει με τα χέρια του στην ασφάλεια, τραυματίστηκε και ο ίδιος, αφού χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή και από μια χειροβομβίδα.

Hacksaw Ridge - Επίσημο trailer



Ο Desmond Doss παραμένει ο μοναδικός Αμερικάνος στρατιώτης που βρέθηκε άοπλος στην πρώτη γραμμή του πυρός, γιατί πίστευε ότι το να σκοτώνεις είναι πάντα αδικαιολόγητο, παρά το γεγονός ότι θεωρούσε τον συγκεκριμένο πόλεμο δικαιολογημένο. Έγινε, επίσης, ο πρώτος "αντιρρησίας συνείδησης" στον οποίο απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Τιμής του Αμερικάνικου Κονγκρέσου (Congressional Medal of Honor), για την ανδρεία του στο πεδίο της μάχης, την 1η Νοεμβρίου 1945, από τον Πρόεδρο Τρούμαν.
Στο πλευρό του Andrew Garfield, θα βρίσκονται οι Sam Worthington, Luke Bracey, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Richard Roxburgh και Vince Vaughn.
To Hawksaw Ridge βγαίνει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 4 Νοεμβρίου και αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή διανομή, ευελπιστούμε να έρθει σύντομα στους κινηματογράφους μας, καθώς πραγματικά έχουμε πολύ καιρό να δούμε μια πραγματικά καλή ταινία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου