Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΚΟΛΑΦΟΣ για Χατζηνικολάου που βρίσκεται σε διακοπές

Ο Νίκος Χατζηνικολάου
Κοινή ανακοίνωση έβγαλαν 4 Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΤΕΡ) για την απόφαση των Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Γ. Κουρή του Real Group, να μειώσουν (ξανά) τους μισθούς των εργαζομένων κατά 10% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου 2016.
Η απόφαση της ιδιοκτησίας έγινε εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών το βράδυ της Τετάρτης, 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. όταν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “REAL NEWS” και του Ρ/Σ “REAL FM”, ειδοποιήθηκαν ότι Χατζηνικολάου και Κουρής προτίθενται να προβούν σε νέα μείωση μισθών.




Ας σημειωθεί ότι η μείωση αυτή είναι η 4η που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, ενώ τους οφείλονται και μισθοί δυόμισι μηνών, γεγονός που πολλαπλασιάζει την επιβάρυνσή τους.
Από το βράδυ της Τετάρτης τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ειδοποίησαν (δια των εκπροσώπων τους) τα μέλη τους για συνέλευση το μεσημέρι της.. Πέμπτης, ενώ είχε αποφασιστεί και στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέλευση. Και οι δύο αποφάσεις (στάση εργασίας και συνέλευση) ματαιώθηκαν μετά από επαφή της ΕΣΗΕΑ με τον Νίκο Χατζηνικολάου που προφανώς βρίσκεται σε διακοπές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ενώσεων και μετά την επαφή με τον Χατζηνικολάου συμφωνήθηκαν τα εξής:
1. Η απόφαση της εργοδοσίας για τη μονομερή αυτή μείωση αναστέλλεται μέχρις ότου συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των οικονομικών και άλλων ζητημάτων που έχουν ανακύψει στον Όμιλο.
2. Ο Ν. Χατζηνικολάου αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση, η οποία έχει προσδιοριστεί στο β΄ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Ως τότε, αναφέρει η ανακοίνωση, καλούνται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο να μην προβούν σε καμία ατομική ενέργεια, να είναι σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τα Σωματεία τους που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου