Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Νέα εφαρμογή που σώζει ζωές σε ατύχημα

Η εφαρμογή που σώζει ζωές!
Η άμεση ανταπόκριση των σωστικών συνεργείων στον τόπο ενός τροχαίου ατυχήματος είναι καθοριστική προκειμένου να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Σημαντική συνεισφορά στο έργο των αρχών προσφέρει η Mercedes-Benz με μία νέα εφαρμογή, την οποία αποκαλεί Rescue Assist.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα μέλη των σωστικών συνεργείων να έχουν στο tablet ή το smartphone την «ακτινογραφία» του Mercedes που έχει εμπλακεί στο ατύχημα, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.




Απλά οι διασώστες θα πρέπει να σκανάρουν τον κωδικό QR που βρίσκεται σε ορατό σημείο του οχήματος, στις μεσαίες κολώνες και στο εσωτερικό της πόρτας του ρεζερβουάρ.
Στη συνέχεια εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη σε τρισδιάστατη όψη όλα τα κρίσιμα μέρη του αυτοκινήτου ή του βαν: αερόσακοι, μπαταρίες, σωλήνες παροχής καυσίμου. Έτσι θα μπορούν να απεγκλωβίσουν οδηγό και επιβάτες γρήγορα και με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας τους υδραυλικούς κόπτες.
Οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων της Mercedes (από το 1990 και μετά) και της smart (από το 1998) θα μπορούν να απευθύνονται στα επίσημα συνεργεία της γερμανικής εταιρείας.

NewsAuto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου