Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΛ ΑΠ’ «ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ» ΣΤΟ «ΕΤΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
Την Παρασκευή 12/8/16 συναντήθηκαν με το Διευθυντή Έργων της ΕΥΔΑΠ κ. Βουγιουκλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπάτων – Αρτέμιδας Χρ. Α. Μάρκου (πρώην Δήμαρχος), Π. Πουλάκης, Χρ. Τσαντήλας,
ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπάτων-Αρτέμιδας - Πικερμίου Τάσος Φράγκος και ο συντονιστής της  ΟΜ Σπάτων – Αρτέμιδας του Σύριζα Λ. Μαργέτης, με αφορμή την αλλαγή θέσης της εγκατάστασης του ΚΕΛ (ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ) Β. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, από το «Πλατύ Χωράφι» στο «Έτος»




Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω σημεία:
§         Στη μείωση της απαλλοτρίωσης απ’ τα αρχικά προγραμματισθέντα 170 στρέμματα στα 121
§         Στην αλλαγή χάραξης του αγωγού εκβολής (εκτόνωσης)
§         Σε ενδεικτική παρουσίαση κατασκευαζόμενου ΚΕΛ

Για το πρώτο, ενημερωθήκαμε ότι με την αλλαγή της θέσης, εξασφαλίστηκε η απαλλοτρίωση αυτούσιων  ιδιοκτησιών εντός της χάραξης του ΚΕΛ. Έτσι δεν υπολείπονται τμήματα ιδιοκτησιών εκτός της χάραξης του ΚΕΛ, όπως προέκυπτε  στην προηγούμενη θέση. Στη νέα θέση επίσης, αποφεύγεται η επαφή ή η ταύτιση με το ρέμα και με το σχεδιασμένο οδικό άξονα. Μετά από πίεση των παρευρισκομένων, ο κ. Βουγιουκλάκης υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για σημαντική επέκταση της απαλλοτρίωσης

Για το δεύτερο, ζητήθηκε η χάραξη του αγωγού εκβολής να πάει σύμφωνα και παράλληλα με το ρέμα της Ραφήνας, δεδομένου ότι
- είναι μικρότερη απόσταση από το ΚΕΛ μέχρι την παραλία της Ραφήνας κατά 700 μέτρα σε σχέση με την προγραμματισμένη εκβολή στο ακρωτήριο «Βελάνι»
- είναι σημαντικά φθηνότερο το κόστος επειδή ακολουθείται η φθίνουσα κλίση του ρέματος της Ραφήνας και δεν απαιτείται διέλευση από το λόφο (ύψους 120 μ.) της Αγ. Κυριακής και
- είναι ηθικά και πολιτικά θεμιτό να πάρει την εκβολή η Ραφήνα εφόσον ο Δήμος μας παίρνει το ΚΕΛ καθ’ ολοκληρίαν στα δικά του όρια.(Σημειωτέον ότι στην προηγούμενη θέση επηρεάζονταν σχετικά [σε κάποιους Νοτίους ανέμους] οι οικισμοί της Ραφήνας «Αγ. Τριάδα» και «Καλλιτεχνούπολη», ενώ στη νέα θέση εφάπτεται με τους οικισμούς «ΤΕΒΕ» και «Στέκο/Βουνούπολη» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Επισημαίνεται ότι κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η ζημία για τα συμφέροντα του Δήμου μας, λόγω της παντελούς απουσίας από τις διαπραγματεύσεις του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Δημ. Μάρκου, αντίθετα, η παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδη είναι τακτικότατη και με σαφέστατο όφελος υπέρ των συμφερόντων του Δήμου του.
                         
                                         Σπάτα, 15/8/2016

Χρ. Α. Μάρκου (πρώην Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας)-Δημοτικός Σύμβουλος,
Π. Πουλάκης Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας
Χρ. Τσαντήλας Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας,
Τάσος Φράγκος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπάτων-Αρτέμιδας -Πικερμίου,
Λ. Μαργέτης, συντονιστής της  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων – Αρτέμιδας

22 σχόλια:

  1. Τελικά είναι πολλά τα λεφτά Άρη ..........
    Εγώ πάντως μόνο έτσι εξηγώ το ανωτέρω γεγονός με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που απο κάτω φέρονται να υπογράφουν (φέρονται για να μη παραξηγηθούμε), οι κ.κ. Χρήστος Μάρκου και Πέτρος Πουλάκης. Μιλάμε για μεγάλη .... διεύρυνση, άντε μη δούμε και διαγραφές από τη Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι άρχισε να μυρίζει στο ΚΕΛ. Λέτε γι' αυτό τρέχουν να προλάβουν και να κάνουν το "Πλατύ Χωράφι", "Έτος" ; Μεγάλο σκάνδαλο το πλαστό ΦΕΚ ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή η νέα εκβολή θα είναι στην Ραφήνα, οι Ραφηνιώτες το έμαθαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη πρεμούρα για σκαψίματα του κ.Βουγιουκλάκη καισυνεργαζομένων ΣΥΡΙΖΑ όπου αρμόδιος για έργα είναι ο θείος Φλαμπουράρης και παράνομο σπρώξιμο ανύπαρκτου "έργου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ετερόκλητη συμαχία των 5 συμπολιτών μας, που έδρασαν ως καλοί εκπρόσωποί μας στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ "για το καλό μας", για ποιο έργο μιλάνε χωρίς μελέτες ; Οι μελέτες (έστω και με παράνομη διαδικασία) ανατέθηκαν από την ΕΥΔΑΠ στις 15.7.2016 και φυσικά δεν έχουν ολοκληρωθεί, πως εκείνοι ξέρουν τα αποτελέσματα για αλλαγές, χωροθετήσεις, κλπ, ομολογούν μήπως προκαθορισμένα αποτελέσματα μελετών ; Αυτό απαγορεύεται κ.κ. Τσαντήλα, Πουλάκη, Χρ. Μάρκου, Τ. Φράγκου και Λ. Μαργέτη και δείχνει οτι είστε "παπαγαλάκια" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εξετάσουμε καλύτερα την νέα πρόταση αν συμφέρει περισσότερο την πόλη και να αφήσουμε τα κομματικά στην άκρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει με αυτόν αναγκαστικά θα υπάρχει πάρε - δώσε καλό να δούμε και κανένα σχεδιάγραμμα.

      Διαγραφή
  6. καλά τι λαχτάρα θα τραβήξουν όσοι έχουν οικόπεδα και θέλουν να πάρουν κανά ευρώ δεν λέγεται βλέπω συμβούλους να μαλλιοτραβιούνται για το που θα γίνει το ΚΕΛ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
    Ο ΣτΔΕ οφείλει να ενημερώσει τους δημότες ότι επιβάλλεται πρώτα από όλα η διεκδίκηση έργου αποχέτευσης μέσα από νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλό έργο μέσα από μη σύννομες ενέργειες της διοίκησης. Επίσης ενημερώνει ότι οι χωροθετήσεις, οι μετακινήσεις έργων, οι εκτάσεις προς απαλλοτρίωση, οι εγκαταστάσεις τους, κλπ, γίνονται – αποφασίζονται και ωριμάζουν – ολοκληρώνονται μέσα από συγκεκριμένες ΕΠΙΣΗΜΕΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες (5 Στάδια κατά τον Οδηγό) που οφείλει να τηρεί το κράτος δικαίου (Οι υπηρεσίες δηλαδή που έχουν το τεκμήριο της αρμοδιότητας – Κράτος - ΕΥΔΑΠ). Πριν από όλα βέβαια προηγούνται οι προμελέτες και μελέτες, το περιεχόμενο των οποίων προηγουμένως τίθεται σε δυνατότητα γνώσης κάθε πολίτη, υποχρεωτικά ΠΡΙΝ από τη λήψη των τελικών αποφάσεων (Εδώ πάσχει πολύ η Ελληνική διοίκηση, αλλά και η Περιφέρεια). Επιπλέον γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο αποχέτευσης και ΕΕΛ ανήκει στην Ομάδα ΙΙ (αριθ. 11δ) και στην α’ κατηγορία και σύμφωνα με τον Πίνακα που περιέχεται στο άρθρο 4 της ΚΥΑ 69269/5387/24.10.1990 απαιτείται, μεταξύ άλλων μελετών, εγκρίσεων και αποφάσεων, η ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ της χωροθέτησης του έργου η οποία διενεργείται είτε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, είτε του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατ’ άρθρο 8 § 2 της ως άνω ΚΥΑ (Δείτε την επί του έργου αυτού συγκεκριμένη επισήμανση των ανωτέρω στην από 4.7.2016 απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας). Αυτά λέει η Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΚΕΛ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανατέθηκε από την ΕΥΔΑΠ μόλις στις 15.7.2016 (ΑΔΑ: 9ΜΣΠ46Ψ84Ψ-ΝΜΦ) και θα προχωρήσει αν εν τω μεταξύ κριθούν νόμιμες (από την ΕΑΑΔΗΣΥ) οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα, οπότε αν οι δημότες έχουν περαιτέρω ερωτήματα για το πως και αν υπήρχε φάκελος προέγκρισης χωροθέτησης, χωρίς ΜΠΕ, κλπ, όταν η Διϋπουργική Επιτροπή χωροθέτησε το έργο στις 30.12.2015 και εν συνεχεία η ΕΥΔΑΠ στις 30.3.2016 και εν συνεχεία συμφώνησε το Δ.Σ. της Ραφήνας – Πικερμίου (αλλά η απόφασή του ήδη κρίθηκε ΜΗ εκτελεστή !!), καλό θα ήταν να ζητήσουν ενημέρωση για τις κατά νόμο ισχύουσες διαδικασίες ή να απευθυνθούν επίσημα και εγγράφως προς τις ως άνω αναφερόμενες Αρχές ή (εφόσον δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις) να απευθυνθούν στον Συμπαραστάτη του Δημότη ζητώντας τη διαμεσολάβησή του, ώστε εκείνος στη συνέχεια να πράξει όπως έως σήμερα έχει κάνει για 3.000 περίπου δημότες που έχουν απευθυνθεί σ’ αυτόν για το αποχετευτικό, αναζητώντας ενημέρωση, τυχόν ενέργειες κακοδιοίκησης, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού ασχολειται ο Λουκάς των Σπάτων, μη νοιάζεστε για τίποτα. Είναι και ο πρώην Μάρκου, ο Πουλάκης , και οι λοιποί, όλοι εγγύηση. Αυτοί προκειμένου να γίνει ΚΕΛ , και στην πλάτη θα το πάρουν και θα το τριγυρίζουν σαν την καλύβα του καραγκιόζη.Όπου πει και διατάξει ο..εργολάβος. Αφού βρε πρώην δήμαρχε ήταν όλα εντάξει, γιατί αλλάζετε την θέση ; Κι αν είχε γίνει επί θητείας σου ;Δηλαδή τοτε δεν πέρναγε η Αττική οδός από εκεί ; Δεν το είχες ακούσει ποτέ ; Μήπως όμως τρέχει και κάτι με το όνομα Πλατύ χωράφι;;;Μήπως κάτι που προκαλεί κυρώσεις ; Μήπως θέλουν να αποφύγουν κάτι πολύ πολύ σοβαρό ; Ντροπή. Αν καταλαβαίνουν την λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι αυτοι την μια ψηφιζουν ψητταλεια μετα πλατυ-χωραφι
      την αλλη λακαθελα
      ειναι για πολλες φαπες

      Διαγραφή
  9. Ά, βρε Ποθουλάκης που τους χρειάζεται και στους "5" σωτήρες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι δύσκολο να σταθεί όρθιο ένα άδειο σακί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησε καλύτερα για (5) άδεια σακιά για να είσαι μέσα

      Διαγραφή
  11. Γελοιότητες για να στήνονται οι ηλίθιοι να παρακολουθήσουν τις δήθεν συγκλονιστικές εξελίξεις. Αυτά που θα γίνουν με τον ΚΕΛ είναι μάλλον αποφασισμένα μεταξύ Δ.Μάρκου και Δούρου έναν πρώην δεν θα τον πάρουν στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εντελως τυχαια οι ηλιθιοι γνωριζουν
    ποιοι εχουν οικοπεδα
    την σχεση με συριζα-νδ ολων
    ποιος 'κραταει' ποιον
    και αν το εργο γινει τελικα
    ετσι μονον οι ενδιαφερομενοι εχουν 'αγωνια'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρήκαμε οτι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα αυτό είναι γνωστό πάμε παρακάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χέρι - Χέρι ΣΥΡΙΖΑ με ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος. Κυριάκο να χαίρεσαι τον Πουλάκη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα σας πω εγω τι γίνεται γιατί είμαι άμεσα εμπλεκόμενος κ ενδιαφερόμενος.Εγώ έχω τα περισσότερα δικαιώματα στο Πλατύ Χωράφι όλοι οι ανακατεμένοι με τα δημοτικά έχουν αγοράσει κλήρους και προσπαθούν να πληρωθούν πριν από έμενα ο Δημήτρης με τον Λουκά νομίζουν ότι με την μετατόπιση θα με βγάλουν από την μέση αλλά εγώ είμαι ο βασικός κάτοχος εκεί και θέλω να πληρωθώ πρώτα εγώ και μετά όλοι οι άλλοι και εκεί χαλάει όλη η συμφωνία τους.Δεν συμετεχω δεν συνεργάζομαι με κανέναν από αυτούς γιατί έτσι και αλλιώς εγώ θα πληρωθώ.αυτοί πήρανε δάνεια να αγοράσουν κλήρους νομίζοντας ότι αυτό είναι μιας εβδομάδας δουλειά και θα γίνουν πλούσιοι σε δυο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πες κι άλλα, πες κι άλλα ...... βγάλε τους στα φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι δελτιο τυπου ΣΥΡΙΖΑ ειναι αυτο που υπογραφει ο Π Πουλακης με αυτον θα παει μπροστα η Ν Δ κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πουλάκης ήταν αντίπαλος με τον Δ.Μάρκου στις δημοτικές εκλογές μας τα έχετε μπερδέψει.

      Διαγραφή
  18. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΛΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ Κ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ Ο ΜΟΥΓΚΟΜΑΡΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΛΕΕΕΜΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΘΟΦΟΡΟ ΤΗΣ Ο.Α. Κ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΕΕ ΡΕΕΕ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛ..ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου