Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Το Μέλλον της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ: "Ανεπεξέργαστα Λύμματα από τον Βιολογικό στη Θάλασσα"

Δήμαρχος και Γιατρός κατέβηκαν στις εκλογές και τις κέρδισαν με μοναδικό τους σύνθημα «ΟΧΙ λύμματα στην Αρτέμιδα».
"Πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρεις..." ο Δήμαρχος απαρνήθηκε αυτούς που τον πίστεψαν, τους γύρισε την πλάτη και αντί να προχωράει την υλοποίηση της σύνδεσης με την Ψυτάλλεια, όπως ισχυριζόταν προεκλογικά, έχει ήδη φέρει για ψήφισμα στο Δ.Σ. κατασκευή ΚΕΛ στην θέση Λακαθέλα Κήποι και έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συναντίληψης για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι!!




Θέλει να μας πείσει ότι δεν θα πέσουν σκατά στην θάλασσά μας. Πήγανε ακόμη και στην Κύπρο για να θαυμάσουν την λειτουργία ενός ΚΕΛ και να μας πείσουν ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.
Σε έναν Δήμο με πολύ βεβαρημένο περιβάλλον:
  • με τα αεροπλάνα του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας να πετάνε ελεύθερα όπου τους βολεύει χωρίς καμία κύρωση, 
  • με την Αττική Οδό
  • με μεγάλα Εμπορικά κέντρα
  • με τα φορτηγά του λατομείου του Μαρκόπουλου να διασχίζουν την Αρτέμιδα και να έχουν καταστρέψει την Λ.Βραυρώνος (που μόνο Λεωφόρος δεν είναι αυτός ο δρόμος)
  • με την ηχορύπανση από ευνοημένα καταστήματα που εκτός των άλλων ρίχνουν, ήδη, και τους βόθρους τους στην θάλασσα
το μόνο που μας λείπει είναι να καταστραφούν τα 17 χιλιόμετρα μαγευτικής ακτογραμμής και να γίνουμε μια κανονική χαβούζα!

Έχω γράψει αμέτρητα άρθρα για αυτό το θέμα αλλά φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι με αρχηγό  τον Δημήτρη Μάρκου έχουν χαράξει την πορεία τους. Μια πορεία που καθορίζεται από προσωπικά τους συμφέροντα και όχι από το συμφέρον του δήμου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μια ποιότητα ζωής που δεν αγγίζει τον Δημήτρη Μάρκου αφού κατοικεί εκτός των ορίων του Δήμου.

Αλλά για να μην σας ξεγελάνε άλλο διαβάστε τι συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας μας!!!

Χαλκιδική - Καλλικράτεια. Ανεπεξέργαστα λύματα από τον βιολογικό σταθμό στη θάλασσα;
Η φωτογραφία προέρχεται από το  http://www.kallikrateia.gr 
Να ξεκαθαρίσει το θολό το τοπίο σχετικά με τη ρύπανση από τα ανεπεξέργαστα λύματα που διέρρευσαν από τον βιολογικό σταθμό στην Καλλικράτεια ζητάει από τον αντιπεριφερειάρχη
Χαλκιδικής η «Οικολογία-Αλληλεγγύη», ρωτώντας να μάθει και ποια μέτρα πάρθηκαν για την υγεία των παραθεριστών και των κατοίκων της περιοχής.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην ευρωβουλευτής Μιχ. Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Η εξακρίβωση του τι ακριβώς συνέβη, το ποιοι ευθύνονται και τα μέτρα θεραπείας που πρέπει να ληφθούν είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των τουριστών και των παραθεριστών της Καλλικράτειας.
Το γεγονός ότι ο βιολογικός σταθμός της Καλλικράτειας λειτουργεί «στο καλύτερο δυνατό επίπεδο», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, σημαίνει ότι η θάλασσα είναι ασφαλής για τους λουόμενους της ευρύτερης περιοχής; Από πού τεκμαίρεται αυτό; Υπήρξε ή όχι συμβάν με ανεπεξέργαστα η κακώς επεξεργασμένα λύματα;
Γιατί μένει να αιωρείται μια αμφιβολία στο τι πραγματικά συνέβη και ποιός είπε την αλήθεια; Έχει τελικά περισσότερη σημασία από την υγεία των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής η οικονομική ζημιά που θα δημιουργούσε μια ολιγοήμερη λήψη κάποιων μέτρων; Γιατί να εκτίθεται ολόκληρη η Χαλκιδική σε φημολογίες;»

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Πριν από μερικές μέρες ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς ενημέρωσε τους δημότες του και τους επισκέπτες της Ν. Καλλικράτειας ότι γίνεται προσπάθεια ώστε οι βιολογικοί του Δήμου να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Η ενημέρωση αυτή έρχεται έναν μήνα μετά τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για προβλήματα λειτουργίας του βιολογικού σταθμού.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας απαίτησε να εξακριβωθούν οι καταγγελίες ότι πρόκειται για λύματα που διέρρευσαν από τον βιολογικό σταθμό.

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος δέχτηκε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος για το οποίο ευθύνεται η ΔΕΗ «δημιουργήθηκε μια δυσλειτουργία με άσχημα αποτελέσματα επεξεργασίας των εισερχόμενων λυμάτων και των εξερχόμενων λυμάτων που πάνε στον αποδέκτη», δηλαδή στο ρέμα που οδηγεί στη θάλασσα και ότι «σε λίγες μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα από το ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής) και θα δούμε μήπως είχαμε κάποιο πρόβλημα».

Έναν μήνα μετά είναι άγνωστες οι μετρήσεις του ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. και εάν προχώρησε η διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε ότι όλα οφείλονται σε προσπάθεια «αποδόμησης της σημερινής διοίκησης και σπίλωσής της με ανακρίβειες και υπερβολές».

Ο Μ. Τρεμόπουλος, πάντως, στην επερώτησή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής ρωτάει:
  1. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ίδιος για το θέμα;
  2. Επισκέφτηκε την περιοχή κλιμάκιο υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας και, αν ναι, τι διαπίστωσε;
  3. Έγιναν μετρήσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ.) και γιατί δεν δημοσιοποιούνται για να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος; (ο δικτυακός τόπος του ΚΕΠΑΜΑΧ έχει να ενημερωθεί από τον Αύγουστο του 2014!)
  4. Ποια είναι τα ασφαλή όρια μικροβιακού φόρτου για να επιτρέπεται η κολύμβηση σε κάποια ακτή, ποια υπηρεσία έχει την αρμοδιότητα της περιοδικής διενέργειας ελέγχων, ποιος αποφασίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα προβλέπονται, όταν αυτά τα όρια ξεπεραστούν;
  5. Από πού μπορεί ο πολίτης να ενημερωθεί υπεύθυνα για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στην Κεντρική Μακεδονία, δεδομένου ότι οι πληροφορίες στον σχετικό δικτυακό τόπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν δεδομένα μέχρι το 2014; (δεν εννοούμε τις γαλάζιες σημαίες οι οποίες απονέμονται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και στηρίζονται σε μετρήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά από το έτος απονομής).
πηγή: http://ecology-salonika.org/

6 σχόλια:

  1. Δεν χρειαζοντε πολλα λογια......οι αστοχιες σε εναν βιολογικο ειναι κατα μεσο οπο 16ο/ο που σημαινει οτι καθε 67 μερες λυματα ανεπεξεργαστα θα πεφτουν στην θαλασσα ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΥ ΓΙΟΥΧΑΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΕΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΛΗΣΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Δ.ΜΑΡΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Min bazete allo oute tin foto apo afton ton aliti ton DMARKOU tin kounisti karekla kserete ti 8elo na po einai xiroteros k apo skata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν βιολογικό καθαρισμό, εμάς μας έλαχε να συζούμε με τους ούγκανους καθυστερημένους αναγνώστες της Ανατολικής Ακτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πατριωτη μαλλον οχι μονο απο το χωριο σου, αλλα και απο το σπιτι σου δεν εχεις βγει,πες μας τωρα τι συμφερον εχεις για να θελεις το κελ διπλα σου ή εισαι συναχωμενος?

      Διαγραφή
  5. Οι κανονισμοί για τα μεγάλα ΚΕΛ καθορίζουν αποστάσεις μέχρι 50 χιλιόμετρα, η απόσταση της ευρύτερης περιοχής της Αρτέμιδας με την Ψυττάλεια είναι 35 - 37 χιλιόμετρα οπότε απο όποια άποψη και να το πάρεις απόσταση ή χωρητικότητα υπάρχει το ΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου