Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ινδία: Γυναίκα στο τιμόνι λεωφορείου για την αποφυγή βιασμών

Λίγες εβδομάδες μετά την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας από τον οδηγό λεωφορείου και δύο ακόμα επιβάτες σε επαρχία της
Ινδίας, η τοπική αυτοδιοίκηση του Νέου Δελχί αποφάσισε να θέσει μία γυναίκα στη θέση του οδηγού λεωφορείου.




Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες στις πόλεις της Ινδίας, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ίσως η τοποθέτηση μίας γυναίκας στο τιμόνι αποδειχθεί σωτήρια.

Η Σαρίθα, λοιπόν, καθημερινά οδηγεί το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο 543 από την περιοχή Σαροζινί Ναγκάρ στην Ανάντ, προκαλώντας εντύπωση στους κατοίκους που για πρώτη φορά βλέπουν μία γυναίκα στο τιμόνι.

«Συχνά οι επιβάτες εκπλήσσονται που με βλέπουν στο τιμόνι. Με μία γυναίκα οδηγό νιώθουν πιο σίγουροι. Συχνά πριν κατέβουν μου δίνουν συγχαρητήρια και μου λένε ότι οδηγώ καλά», λέει η 30χρονη Σαρίθα.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η πρόσληψή της αποτελεί μέρος καμπάνιας κατά της βίας των γυναικών που έχει ξεκινήσει στο Νέο Δελχί, η οποία αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η Μπογκοτά, η πόλη του Μεξικό και η Λίμα.

Όλα αυτά, ενώ η είδηση του θανάτου 23χρονης φοιτήτριας που πριν περίπου δύο χρόνια κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον οδηγό και τους επιβάτες λεωφορείου στην Ινδία, ακόμα συγκλονίζει.

Από την πλευρά της πάντως η Σαρίθα στέλνει ένα μήνυμα στις γυναίκες: «Με τη δουλειά μου, προσπαθώ κάθε μέρα να δώσω δύναμη σε άλλες γυναίκες, ώστε να τολμήσουν σε δουλειές που παραδοσιακά είναι ανδρικές. Βλέποντας μία γυναίκα στο τιμόνι ενός δημοσίου μέσου μεταφοράς, οι γυναίκες θα νιώθουν πιο σίγουρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου