Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα - Η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό

            ΜΑΡΑΘΩΝΑ
20/05/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε το Δ/Σ του Δήμου Μαραθώνα, την Τρίτη 19/05/2015, με θέμα: «Ενημέρωση-συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνέπειες της παράτασης εργασιών για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ».
Η πλειοψηφία του Δ/Σ και οι άλλες παρατάξεις στο Δήμο αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, διαμορφώνοντας δική τους. Ουσιαστικά κινήθηκαν με βάση την πρόταση της Περιφέρειας που πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και προωθεί την πολιτική της ΕΕ.
Για το λόγο αυτό και οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ψηφίζουν μαζί με τον κ. Ψηνάκη σημαντικές αποφάσεις του ΔΣ, ώστε να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια.




Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε από πλευράς περιφέρειας ο κος Σταύρος Ιατρού, ο οποίος μέσα από μακροσκελή εισήγηση και απαντήσεις, έπαιξε επάξια τον ρόλο του «πυροσβέστη» στις όποιες αντιδράσεις των κατοίκων.
Και στο θέμα της Διαχείρισης των απορριμμάτων και στο να σταματήσουν τα έργα στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, τα βρήκαν πάλι αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι όποιες κοκορομαχίες στο πλαίσιο του Δ/Σ είναι για τα μάτια του κόσμου.
Ουσιαστικά αρνήθηκαν.
Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Καμία ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις και πρότεινε:
Η απόφαση του Δ/Σ θα πρέπει να κινηθεί στην παρακάτω κατεύθυνση:
  • Απαίτησης της ακύρωσης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής (716/30-03-15) και το σταμάτημα κάθε εργασίας που έχει σχέση με το συγκεκριμένο έργο
  • Καταδίκης της απαράδεκτης συμπεριφοράς της κυρίας Περιφερειάρχη και στελεχών του συνδυασμού της στην παρέμβαση που έκαναν κάτοικοι του Δήμου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 02/04/2015
  • Απαίτησης δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα για τη λειτουργία όλων των μονάδων και προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων με μόνιμη σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων
  • Οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις να κατασκευάζονται από κρατικό φορέα κατασκευών και το κόστος της διαχείρισης να καλύπτεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους
  • Η αποκομιδή των απορριμμάτων να παραμείνει στις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες με πλήρη εκσυγχρονισμό του πάγιου και κινητού εξοπλισμού
  • Ενιαίου εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο θέμα.
  • Ο Δήμος Μαραθώνα να δραστηριοποιηθεί για ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Θεωρούμε ότι η θέση για «Ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων» με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου