Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Λύσεις για ένα πρόβλημα που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση

Λύσεις για ένα πρόβλημα που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση
Η κακοσμία των ποδιών αποτελεί σίγουρα μία πολύ άβολη κατάσταση τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους.
Κύρια αιτία γι’ αυτήν την ανεπιθύμητη κατάσταση είναι η αλληλεπίδραση της υγρασίας με τα βακτήρια που υπάρχουν στα πόδια μας. Πώς όμως μπορούμε να διώξουμε το πρόβλημα;





Ας ξεκινήσουμε με τα παπούτσια μας. Ως γνωστόν πρέπει να επιλέγουμε παπούτσια από υλικά που αφήνουν τα πόδια μας να αναπνέουν όπως για παράδειγμα τα δερμάτινα. Αν ωστόσο δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσετε σ’ ένα καλό ζευγάρι, φροντίστε να τοποθετήσετε σε όλα τα παπούτσια σας δερμάτινους πάτους που όχι μόνο θα απορροφήσουν την υγρασία στο εσωτερικό των ποδιών σας, αλλά θα σας εξασφαλίσουν κι ένα άνετο βάδισμα χωρίς κραδασμούς.



Μια πολύ οικονομική λύση που προσφέρει θαύματα σε παπούτσια που ήδη μυρίζουν είναι η μαγειρική σόδα. Ρίξτε μια γενναία ποσότητα στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αφήστε να δράσει όλο το βράδυ. Το πρωί τινάξτε καλά τα παπούτσια σας και φορέστε τα άφοβα.



Συνεχίζουμε με την πηγή του προβλήματος, τα πόδια μας. Όπως προαναφέραμε βασική αιτία της δυσοσμίας είναι η υγρασία. Κάθε φορά λοιπόν που πλένετε τα πόδια σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα έχετε σκουπίσει πάρα πολύ καλά. Για να περιορίσετε την ανάπτυξη της υγρασίας, μπορείτε να βάζετε λίγο ταλκ πάνω στα πόδια σας ή και στα παπούτσια σας.



Τα πόδια σας αξίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ένα καλό ποδόλουτρο. Μια χούφτα χοντρό αλάτι και λευκό ξίδι σε μια λεκάνη με νερό, μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τα μικρόβια που έχουν αναπτυχθεί στο δέρμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου