Τα παιδιά είναι συνήθως γεμάτα χαρά και ενέργεια. Ο ενθουσιασμός τους για τη ζωή είναι εμφανής ακόμη και στα πιο ασήμαντα
πράγματα. Γεμάτα θετική ενέργεια είναι πάντα ειλικρινή και φιλαλήθη.
Σίγουρα έχετε θαυμάσει αρκετές φορές το παιδί σας για τη στάση του απέναντι στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Χωρίς φόβο, γεμάτο ενέργεια και εμπιστοσύνη το παιδί σας δεν κοιτάζει επιφυλακτικά τον κόσμο γύρω του. Τολμάει να κάνει νέες παρέες και έχει εμπιστοσύνη στη ζωή και σε αυτά που θα του προσφέρει.
αν κοιτάξετε καλύτερα τον τρόπο συμπεριφοράς του παιδιού σας, θα δείτε πως μπορεί να σας διδάξει πράγματα, τα οποία ίσως εσείς δεν μπορείτε ούτε να τα φανταστείτε.
Ακολουθούν 5 μαθήματα από το ίδιο σας το παιδί, τα οποία θα σας κάνουν να έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στη ζωή σας.
1.       Είναι καλό να έχετε επιλεκτική μνήμη.
Τα παιδιά έχουν συνήθως μέσα στην ημέρα τους διάφορα σκαμπανεβάσματα. Παρόλα αυτά δεν αφήνουν τυχόν ανησυχίες και προβλήματα να τους χαλάσουν την διάθεση. Οτιδήποτε δυσάρεστο επιλέγουν να το αφήνουν πίσω τους, δεν το κρατάνε μέσα τους. Χωρίς αναμνήσεις τα παιδιά ζουν ελεύθερα το παρόν και δεν μεταφέρουν τη σημερινή στεναχώρια τους στο αύριο.
2.       Πάντα να βρίσκετε τρόπους για διασκέδαση.

Τα παιδιά ψάχνουν παντού να βρουν τρόπους διασκέδασης. Ενθουσιάζονται με το παραμικρό, είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι είτε για ένα φαγητό. Έχουν μία σταθερή επιθυμία για διασκέδαση και απολαμβάνουν όλες τους τις στιγμές χωρίς άγχος και στρες.
3.       Γίνετε φίλος με τους πάντες.
Στον παιδικό σταθμό, στην παιδική χαρά, στο σπίτι φίλων ή συγγενών τα παιδιά ψάχνουν να κάνουν νέους φίλους. Τα παιδιά μέσα από τις παρέες μαθαίνουν να γίνονται κοινωνικά και να μοιράζονται πράγματα.
4.       Περιμένετε τα πράγματα να πάνε καλά, ενώ σκέφτεστε πως τα αξίζετε.
Τα παιδιά δεν κάνουν ποτέ αρνητικές σκέψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σε ό,τι θέλουν. Επιμένουν και καταφέρνουν να κερδίσουν αυτό που επιθυμούν με υπομονή και κυρίως, με αισιόδοξη και θετική σκέψη. Κάντε το ίδιο.
5.       Μην φοβάστε να κριτικάρετε.
Τα μικρά παιδιά, χωρίς αναστολές, κριτικάρουν αυστηρά κάθε τι που βλέπουν και δεν τους αρέσει. Αν αντιληφθείτε κάτι που σας χαλάει τη διάθεση ή την αισθητική, μη φοβηθείτε να εκφραστείτε. Τα παιδιά το κάνουν όλη την ώρα και κερδίζουν εντυπώσεις με την τολμηρή και ξέγνοιαστη σκέψη τους. Δηλώστε αυτό που θέλετε και κερδίστε την εμπιστοσύνη των γύρω σας χάρη στην ειλικρίνεια που σας διακατέχει.

Γράφει η Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη