Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Όταν το «Θαύμα» συνάντησε το Όνειρο


Συνέντευξη του αντιδημάρχου και επόμενου δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, στον Δημ. Πνευματικάτο.

Βαγγέλης Μπουρνούς: «Πρωτίστως με ενδιαφέρει να αποκτήσει η πόλη μου αποχέτευση και αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος».
Για το θέμα του ΚΕΛ, αποκαλυπτική ήταν η προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου.
Αν και οι μόνοι που κατήγγειλαν την πρόταση του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για ανάθεση στο ΕΜΠ μελέτης, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα τα λύματα του Δήμου να κατευθυνθούν προς την Ψυτάλλεια, ή να βρεθεί άλλη προσφορότερη λύση, ήταν οι γιατροί Βαγγέλης Μαυρουδής και Μάκης Βουδούρης, από τις τοποθετήσεις των υπολοίπων συμβούλων (Βασιλόπουλος, Καλφαντής, Τσαγκαράκης) διαφάνηκε η κεκαλυμμένη μεν, πλην σαφή  πρόθεση να ξεκολλήσουν κατ’ αρχήν από τη στείρα άρνηση για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.




Κάποιοι μάλιστα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δήλωσαν στον γράφοντα τη σύμφωνη γνώμη τους με τις απόψεις Μαυρουδή, πλην όμως, διαβλέποντας την απόρριψη της, προτίμησαν να μην ανατρέψουν την ομοψυχία της παράταξής τους. Προφανώς ο ελιγμός-τοποθέτηση του κ. Μπουρνούς δεν είχε προαγγελθεί ώστε να σπεύσουν υπό την ομπρέλα του.
Ωστόσο, παρά τη διαφοροποίηση που προκλήθηκε στην πρόταση των Σπάτων-Αρτέμιδος χάρη στη γενίκευση του στόχου της από τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, είναι σαφές ότι η ψήφος της συντριπτικής πλειοψηφίας του παρόντος Δ.Σ. αρχίζει σιγά-σιγά να απογαλακτίζετε από την  υιοθέτηση της στείρας άρνησης του προηγούμενου Δ.Σ. για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και να διαμορφώνεται σιγά-σιγά μια ομάδα όπου συστρατεύεται ο συν-δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, με την τοποθέτησή του στην εν λόγω συνεδρίαση ο οποίος είπε: « Πρωτίστως με ενδιαφέρει να αποκτήσει η πόλη μου αποχέτευση και αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος. Αν δεν είναι εφικτή η λύση της Ψυτάλλειας  για χ, ψ λόγους, δεν έχουμε κανένα λόγο να επιμένουμε σε μια ουτοπία».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επόμενος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Βαγγέλης Μπουρνούς, δεν «μασάει τα λόγια» και αντιμετωπίζει με ρεαλισμό παραμερίζοντας το πολιτικό κόστος τα προβλήματα του Δήμου.  Το σλόγκαν που χρησιμοποιεί «να μας χειροκροτήσετε στο τέλος της θητείας μας» δείχνει καθαρά πως διαθέτει διορατικότητα και γνώση ότι η καχυποψία που υπάρχει σε όλους μας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει, (ουσιαστικά να κάνουμε βήματα στην πρόοδο), είναι παροδικό και ξεχνιέται αύθις γευτούμε τα αγαθά της αλλαγής.
Εξ αφορμής της πιο πάνω δήλωσης του στη συνεδρίαση του ΔΣ, την οποία θεωρούμε ότι βάζει σε νέες βάσεις το καθεστώς αποχέτευση, που κυρίως λόγο ιδεοληψίας και ψευδοδιλλημάτων έχει τελματώσει, δημοσιεύουμε συνέντευξη του στην οποία δίνει απαντήσεις όχι μόνο για το ΚΕΛ, αλλά και σε θέματα που αιωρούνται σε μια προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της νέας διοίκησης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
Στη συνέντευξή μας με τον αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Μπουρνούς αφήσαμε επιμελώς εκτός το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας. Θεωρούμε ότι η «δεκαπενταετής διαδρομή» του είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο που πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς και να αναζητηθούν ευθύνες για ένα έργο που όλο τελειώνει και όλο στα ίδια μένει.  

Η συνέντευξη
Βιολογικός
Ερώτηση: Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ψηφίσατε την πρόταση του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, για συμμετοχή του Δήμου στην ανάθεση στο ΕΜΠ μελέτης, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα τα λύματα του Δήμου να κατευθυνθούν προς την Ψυτάλλεια, ή να βρεθεί άλλη προσφορότερη λύση.
Στο συμβούλιο αποφασίσαμε για μία πρόθεση διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων. Όμως, περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα εξετάσουμε και αν δούμε να βρίσκεται σε κατεύθυνση επίλυσης, τότε μόνο θα προχωρήσουμε. Θεωρούμε ότι η καθηγήτρια που θα αναλάβει τη μελέτη είναι εξαιρετική επιστήμων, δεν είναι καθοδηγούμενη από κανέναν και με όποια λύση υποδείξει θα συνταχθούμε. Π. χ. Αν μας πει ότι η Ψυτάλλεια δεν ενδείκνυται για χ ψ λόγους, εμείς θα συνταχθούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να επιμένουμε σε μια ουτοπία. Αν πάλι μας πει ότι η λύση είναι «Πλατύ Χωράφι», προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αδιαφορώ για το πολιτικό κόστος και θέλω να πιστεύω ότι μαζί με την πλειοψηφία του ΔΣ, θα πάμε σε εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει αποχέτευση.
Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για το έγγραφο που έστειλε το ΥΠΕΚΑ και η Υπηρεσία Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος, το οποίο αναφέρει η υπόθεση του ΚΕΛ «βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατακύρωσης των χρηματικών προστίμων»;
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμος μας δεν είναι υπόλογος και υπόχρεος στα πρόστιμα γιατί η κεντρική διοίκηση από υπαιτιότητα της δεν έχει κάνει την αποχέτευση. Ήταν και είναι αποκλειστική δική της αρμοδιότητα.
(ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ)
Ερώτηση: Μα στο παρελθόν είχε σηκωθεί πολύ αντάρα και στους δύο Δήμους και υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και Σπάτων-Αρτέμιδος, που δεν ήθελαν βιολογικό στο «Πλατύ Χωράφι».
Δεν ήταν αποφάσεις. Ήταν γνωμοδοτήσεις για ένα έργο που ο φάκελος του δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένος. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέγραψε το διάταγμα που επιτρέπει τις μερικές οριοθετήσεις. Ο πρώην δήμαρχος, κ. Κεχαγιόγλου, ήταν υπέρ του ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι». Σας θυμίζω ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έπεσε στο ΣτΕ. Σε τι λοιπόν φταίνε οι δύο Δήμοι, σε τι φταίει η Ραφήνα που από το 2002 μέχρι το 2007 έπαιρνε αποφάσεις να γίνει το ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι»; Ο καταμερισμός των προστίμων πρέπει να προκύπτει από το μερίδιο ευθύνης καθενός. Η Ραφήνα έχει κάνει όλες τις ενέργειες- που και εσείς στην αρθρογραφία σας στο παρελθόν έχετε αναφέρει- για να γίνει ΚΕΛ στην πόλη αυτόνομο ή κεντρικό και δυστυχώς η Κεντρική Εξουσία αποδείχτηκε ανεπαρκής. Να είναι λοιπόν σίγουροι οι Δημότες πως δεν θα καταλογιστεί ούτε ένα Ευρώ στο Δήμο. Την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά η Περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ.
Εκλογές-Συνεργασία
Ερώτηση: Το «θαύμα» συνάντησε το «όνειρο»; «Θαύμα» εννοώ, το γεγονός ότι παρά τις  εις βάρος σας δημοσκοπήσεις, καταφέρατε την τελευταία στιγμή να τις ανατρέψετε και να κερδίσετε τις εκλογές. Το «όνειρο», ήταν οι προσδοκίες σας να φέρεται αέρα αλλαγών και να οδηγήσετε το Δήμο στο μέλλον και στην ανάπτυξη. Το πρώτο έγινε. Το δεύτερο βρίσκει πρόσφορο έδαφος;
Γυρνώντας λίγο πίσω σας θυμίζω ότι το τελευταίο 20ήμερο, ο κ. Χριστόπουλος, παρότι ήτανε δήμαρχος, κατάφερε να κάνει συνδυασμό. Γιατί είναι δικό μας «θαύμα» να έρθουμε σε συμφωνία για το καλό της πόλης με άλλες παρατάξεις και όχι κάποιων άλλων να κατεβάσουν συνδυασμούς; Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά και πραγματικό
Ερώτηση: Το «θαύμα» δεν είναι το γεγονός ότι ήλθατε σε συμφωνία. Είναι ότι σχεδόν μια εβδομάδα πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων ανακοινώσατε τη σύμπραξη των δύο παρατάξεων και καταφέρατε το ακατόρθωτο.
Γεγονός είναι ότι η συνεργασία μας επετεύχθη το τελευταίο διάστημα. Όμως, οι συζητήσεις μεταξύ των συνδυασμών γινόντουσαν πολύ πριν. Είχαμε κάνει κρούση και στην κ. Αμαλία Τόκα -ένα καθαρά κομματικό ψηφοδέλτιο- και στον κ. Βασιλόπουλο. Συζητήσεις δεν είχαμε κάνει με τον κ. Χριστόπουλο και κ. Αδαμόπουλο για λόγους  που φαντάζομαι ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται, αφού ήταν και οι δυο τους διαχειριστές δημοτικής εξουσίας. Ο συνδυασμός του σημερινού δημάρχου, κ. Πιστικίδη και ο δικός μου κινιόντουσαν σε ρεαλιστική βάση. Ποτέ δεν βάλαμε τους εαυτούς μας πάνω από τους άλλους. Αυτό μας έδωσε τη σύγκληση κοινών στόχων και απόψεων. Που δεν ήταν άλλοι από το να υπηρετήσουμε την πόλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ερώτηση: Παρόλα αυτά η νίκη σας δεν ήταν αναμενόμενη.
Οι πολίτες της Ραφήνας - και το απέδειξαν με την ψήφο τους- ήθελαν συνεργασίες. Κάποιοι άλλοι ίσως όχι, γιατί είχαν άλλους σκοπούς. Πιστεύω ότι οι καιροί ήταν ώριμοι και αντίθετα ήταν ανώριμοι ήσαν αυτοί που δεν το βλέπανε.
Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες συνδιοίκησης. Το διάστημα αυτό ήταν αρμονικό;
Με τον  Βασίλη Πιστικίδη είμαστε χρόνια φίλοι και υπήρξαμε και για 10 χρόνια συνέταιροι. Είχαμε πάντα απόλυτα αγαστή συνεργασία παρόλο που βρισκόμαστε σε αντίθετες δημοτικές παρατάξεις. Ο Βασίλης ήταν τότε με άλλη παράταξη και εγώ με άλλη. Την επαγγελματική συνεργασία μας την τελειώσαμε ομαλά και ειρηνικά. Έκτοτε διατηρούμε σχέσεις αλληλοσεβασμού. Αν η συνεργασία στην πενταετία πάει καλά, ή, όχι, θα το κρίνουν οι Δημότες, στη λήξη της θητείας μας. Δεν έχουμε και το λέω με κατηγορηματικό τόνο, κανένα πρόβλημα μεταξύ μας.
Ερώτηση: Τελευταία, κυρίως στο Πικέρμι, υποστηρίζεται ότι οι Δημότες ψήφισαν Πιστικίδη Δήμαρχο και όχι τον Μπουρνούς ο οποίος σε λιγότερο από δύο χρόνια θα τον αντικαταστήσει;
Αυτό το διαχέουν παράγοντες ανωμαλίας. Οι Δημότες από την πρώτη στιγμή γραπτά και προφορικά πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να ψηφίσουν ένα σχήμα αποτελούμενο από δύο επικεφαλείς, οι οποίοι έχουν κοινό πρόγραμμα και ενιαία πολιτική για το Δήμο και θα μοιραστούν απλώς τον τίτλο συνδιοικώντας από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα. Επειδή αναφέρατε το Πικέρμι να σας θυμίσω ότι η ενιαία παράταξη μας εκεί πήρε μόνο 356 ψήφους στο σύνολο των 3000 ψηφοφόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για εμάς, αλλά ίσως σημαίνει γι’ αυτούς που μιλάνε και διαδίδουν διάφορα.
Ερώτηση: Λέγεται ότι ο κ. Πιστικίδης σας έχει δώσει γραπτή την παραίτηση του στα 2 ½ της θητείας του. 
Είναι απόλυτα ψευδής αυτή η πληροφορία. Ποτέ, μα ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας δεν έχουμε ανταλλάξει χαρτιά. Έχουμε το λόγο μας τον οποίον ουδέποτε έχουμε αναιρέσει και ούτε πρόκειται να αθετήσουμε. Δεν έχουμε υπογράψει κανένα χαρτί. Ούτε καν αυτό που έκαναν άλλοι δήμαρχοι οι οποίοι όταν όρισαν αντιδημάρχους τους έβαλαν να υπογράψουν ταυτόχρονα και τις παραιτήσεις τους. Εμείς λειτουργούμε σαν ομάδα και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
Προβλήματα-Έργα
Ερώτηση: Ο Δήμος προχωράει….;
Ότι πούνε οι Δημότες. Αρκεί να συνυπολογίζουν ότι παραλάβαμε έναν τελείως αποδιοργανωμένο Δήμο, χωρίς ενεργείς εργολαβίες και προμήθειες. Έχουμε μείνει λίγο πίσω στα θέματα της καθημερινότητας. Στο κλείσιμο της λακκούβας, στις λάμπες φωτισμού, στην ύδρευση κ.λ.π. Για όλες τις ελλείψεις έχουμε κάνει διαγωνισμούς που όπου ναναι τελειώνουν. Δεν ακολουθούμε την τακτική της ανάθεσης που έκανε ο προκάτοχός δήμαρχος. Οι αναθέσεις υλικών ποτέ δεν έφθαναν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου για όλο το χρόνο. Προχωράμε οργανώνοντας το δήμο και αναδιαρθρώνοντας τις υπηρεσίες
Ερώτηση: Πως θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρατε;
Θέλουμε να ζητήσουμε από τους Δημότες να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Μέχρις  αυτή την ημερομηνία θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργολαβίες. Ο Δήμος από αυτή την ημερομηνία και μετά θα έχει όλα τα απαιτούμενα υλικά για τα υπόλοιπα πέντε χρόνια. Ακολούθως πριν ολοκληρωθούν αυτές οι εργολαβίες θα κάνουμε τις νέες διαδικασίες και νέους διαγωνισμούς, ώστε να μην ξαναυπάρξει διακοπή της παροχής υπηρεσιών. Δεσμεύομαι απόλυτα γι’ αυτή την ημερομηνία, όσο και να σας ακούγεται παράξενο. Επίσης στους άμεσους στόχους μας είναι η αύξηση του στόλου αυτοκινήτων. Δεν μπορεί αυτή η Δημοτική Αρχή, με τα υπάρχοντα οχήματα (πχ ένα μόνο φορτηγό) να καλύψει με συνέπεια τις ανάγκες αυτής της μεγάλης έκταση που έχει ο Δήμος και τον όγκο των υπηρεσιών που απαιτούνται.
Ερώτηση: Δημοτική Συγκοινωνία;
Ήδη όπως γνωρίζεται περάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση προς τον στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Συγκοινωνιών Αττικής (νυν Ο.ΣΥ.), ώστε να λάβουμε άδεια Δημοτικής Συγκοινωνίας. Αρχικά σκοπεύουμε, μέσα στο 2015, να συνδέσουμε τα κέντρα Πικερμίου και Ραφήνας με το Κέντρο Υγείας. Σε δεύτερο χρόνο θα συνδέσουμε τα ορεινά Πικερμίου και Ραφήνας με τα κέντρα αυτών των πόλεων. Για να γίνουν αυτά υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Ή ο Δήμος θα αγοράσει λεωφορεία, αφού πρώτα εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού, ή  θα καταφύγουμε σε ιδιώτες που έχουν άδεια μεταφοράς επιβατικού κοινού. Πολλές φορές η εξωτερική ανάθεση κοστίζει πολύ λιγότερο από να λειτουργεί την υπηρεσία ο Δήμος. Το ετήσιο κόστος, φυσικά χωρίς την αγορά των λεωφορείων, θα φθάνει το ποσό των 120.000 Ευρώ για κάθε επιμέρους γραμμή και η μεταφορά των επιβατών σκοπεύουμε να είναι δωρεάν.
Ερώτηση: Στα σχολεία έχουμε προβλήματα;
Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα, ή δεν έχουν τουλάχιστον σημαντικά. Είχαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς μεγάλα προβλήματα τα οποία σιγά-σιγά τα ξεπερνάμε και κατά 200% έχει βελτιωθεί η λειτουργία των σχολείων. Το πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο του Πικερμίου θα λυθεί εντός του 2015. Περιμένουμε σύντομη απάντηση από το Δασαρχείο και αμέσως θα κάνουμε διάνοιξη της οδού Κοντοράβδη. Ο δρόμος θα διαπλατυνθεί στα 12 μέτρα, θα υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για λεωφορεία, αυτοκίνητα και άνετα πεζοδρόμια.
Ερώτηση: Νεκροταφείο…
Πριν 2 μήνες ανακαλύψαμε ότι ο κ. Αδαμόπουλος είχε αναθέσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το νέο νεκροταφείο Πικερμίου και μάλιστα είχε πληρώσει 3.500 Ευρώ. Έμενε η οριστική μελέτη. Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση του κ. Χριστόπουλου στα 3.5 χρόνια της θητείας της δεν έκανε τίποτε. Τώρα θα ολοκληρωθεί η μελέτη, καταβάλλοντας το υπόλοιπο της συμβατικής μας υποχρέωσης. Επειδή δεν μπορούμε να αποζημιώσουμε όλους τους ιδιοκτήτες των 10 στρεμμάτων μέσα στο χαρακτηρισμένο χώρο για νεκροταφείο,  προς το παρόν θα αποζημιώσουμε μέρος των ιδιοκτησιών ώστε το νεκροταφείο να αποκτήσει λειτουργικότητα.
Αθλητισμός κ.λ.π.
Ερώτηση: Η κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή Διάκου Μάντρες που βρίσκεται;
Ήδη μας έχει καλέσει η  Περιφέρεια να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι μόνο για τον αγωνιστικό χώρο, τις μάντρες, φωτισμό και χλοοτάπητα. Ωστόσο οι υποδομές για τον αθλητισμό μέσα σε δέκα μήνες της διοίκησής μας είναι άνευ προηγουμένου. Από ένα γήπεδο που είχαμε θα αποκτήσουμε άλλα τρία ανοικτά, αδειοδοτούμε το κλειστό της Διώνης  και κατασκευάζεται ένα ακόμα κλειστό –στο ΠΝΑ- με χορηγία.
Ερώτηση: Στη Ραφήνα έχουμε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Νομίζεται ότι μια μικρή πόλη έχει τη δυνατότητα να τις συντηρήσει;
Η πραγματικότητα είναι ότι  αυτές οι ομάδες κινούνται σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Σεβόμενος την ιστορία τους και εκφράζοντας καθαρά προσωπική άποψη, θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη σπατάλη δυνάμεων να συντηρηθούν οι ομάδες τόσο από οικονομικούς πόρους όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Είναι γνωστό το «η ισχύς εν τη ενώσει». Όμως αυτό πρώτα πρέπει να το καταλάβουν οι ιθύνοντες των Σωματείων που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Και να μην ξεχνάμε ότι ο «ΑΟ Τρίγλια» προήλθε από τη συνένωση δύο Σωματείων. Του Παναραφινιακού και της Τρίγλιας. Έτσι δημιουργήθηκε ο «ΑΟ Τριγλίας». Αν και εφόσον οι παράγοντες αποφασίσουν την όποια συνένωση –γιατί αυτό θα προέλθει μόνο από δική τους πρωτοβουλία- η σημερινή Δημοτική Αρχή θα τους συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο.
Ερώτηση: Η κατασκευή του Δημοτικού παρκινγκ σε πιο σημείο βρίσκεται;
Χρονικά ο χώρος στάθμευσης στην οδό Χ. Μάντικα θα πρέπει να παραδοθεί στο Δήμο μέσα στον Ιούνιο. Θα είναι χώρος στάθμευσης μόνο για τους επισκέπτες της πόλης και όχι για τους ταξιδιώτες. Όσο για το κόστος στάθμευσης, προγραμματίζουμε να είναι μικρό.
Ερώτηση: Ρέοντα λύματα στους δρόμους;
Η διοίκηση έχει στα χέρια της μια έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία αναφέρει ποιοί στο κέντρο της Ραφήνας εκβάλλουν λύματα. Επίσης έχει ζητηθεί από το Υγειονομικό να έλθει και να κάνει ελέγχους. Έχουν οριστεί υπάλληλοι του Δήμου που θα βεβαιώνουν πρόστιμα γιατί η οποιαδήποτε εκροή υδάτων στους δρόμους είναι παράνομη. Να σημειωθεί ότι αν η εκροή υδάτων προέρχεται από κατάστημα η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη εκτός της επιβολής προστίμου να του αφαιρεί και την άδεια λειτουργίας, αν αυτό προβλέπεται από νόμο.
Επίλογος
Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή Δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου καθώς και τους στόχους που έχει θέσει για την πενταετή θητεία της, όπως είναι φυσικό, δεν καλύπτονται από μια συνέντευξη. Ελπίζουμε, σε επόμενη, να καλύψουμε όσα θέματα παραλείψαμε. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι ο αντιδήμαρχος και μελλοντικός δήμαρχος κ. Βαγγέλης Μπουρνούς, απήντησε χωρίς περιστροφές και να «μασήσει» τα λόγια του σε όλες τις ερωτήσεις μας.
Δημήτρης Πνευματικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου