Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ινδία: Οδηγήθηκαν στη φυλακή οι άντρες που έκοψαν το χέρι του καθηγητή

Ινδία: Οδηγήθηκαν στη φυλακή οι άντρες που έκοψαν το χέρι του καθηγητή
Μετά από σχεδόν δυο χρόνια δικών οι δεκατρείς άντρες που έκοψαν το δεξί χέρι του καθηγητή επειδή προσβλήθηκαν από ένα διαγώνισμά του, φυλακίστηκαν.
Δέκα ύποπτοι ισλαμιστές εξτρεμιστές αντιμετώπιζαν κατηγορίες που τους απέφεραν ποινή φυλάκισης για 8 χρόνια, για το κόψιμο του ενός χεριού, από Ινδό καθηγητή κολλεγίου, στην επαρχία Κεράλα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.




Το δικαστήριο, επίσης, καταδίκασε άλλους τρεις άντρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, με διετή κάθειρξη, καθώς και επιβολή ποινής ύψους 20.000 ευρώ, σε όλους (και τους δεκατρείς) κατηγορούμενους, που θα καταβληθεί στο θύμα.

Οι δεκατρείς άντρες, που συνδέονται με το Μουσουλμανικό Μέτωπο της Ινδίας (PFI), επιτέθηκαν στον Τζόζεφ, καθώς επέστρεφε από κυριακάτικη λειτουργία σε τοπική εκκλησία.

Ένα ειδικό εθνικό ερευνητικό δικαστήριο, καταδίκασε τους συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούν τον καθηγητή, πως έκανε μια βλάσφημη αναφορά στον προφήτη Μωάμεθ, σε κάποιο από τα διαγωνίσματα που έδωσε στους σπουδαστές του.

Το δικαστήριο έκλινε υπέρ του θύματος, δεχόμενο τις αποδείξεις, πως πέραν αμφιβολίας, οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον καθηγητή μέσω των τραυμάτων που του προκάλεσαν.

Ο καθηγητής Τ. Τζ. Τζόζεφ, είναι πιστός της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και διδάσκει στο Καθολικό Κολλέγιο Νιούμαν, του προαστίου Ιντούκι στην Κεράλα.

Η κόρη του, μιλώντας στην τηλεόραση είπε: «Πιστεύουμε πως η επίθεση έγινε εξαιτίας μιας παρεξήγησης σχετικά με το διαγώνισμα, το οποίο δεν περιείχε καμία υποτιμητική αναφορά στον προφήτη Μωάμεθ», ενώ συμπλήρωσε: «Ο πατέρας μου βρίσκεται σε εντατική θεραπεία, αλλά η οικογένειά του συγχωρεί αυτούς που του επιτέθηκαν», διευκρινίζοντας πως ο πατέρας της έχει χάσει το δεξί του χέρι, από τον αγκώνα και κάτω και χρειάζεται περισσότερα χειρουργεία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ξεκινήσει από το 2013, συγκεκριμένα από τον Ιούλιο, και πέραν των 4 μαρτύρων υπεράσπισης, έχουν εξεταστεί πάνω από 950 έγγραφα από την πλευρά του καθηγητή Τζόζεφ και άλλα 30 από την πλευρά των θιγμένων μουσουλμάνων. Κάποιοι από τους κατηγορουμένους, είναι ήδη στη φυλακή εδώ και πέντε χρόνια, όμως αναμένεται να εκτίσουν το πλήρες χρονικό διάστημα των ποινών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου