Η περίοδος του καλοκαιριού, παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους, κρύβει πολλά μικρόβια.
Στις ξαπλώστρες, την άμμο, την πισίνα, τις βρύσες, ακόμα και στα πόμολα αναπτύσσονται μικροοργανισμοί λόγω της ζέστης και της υγρασίας ακόμα και σε φαινομενικά καθαρές επιφάνειες.




Εξάλλου, την περίοδο αυτή τα παράθυρα και οι πόρτες είναι περισσότερη ώρα ανοικτά και εσείς και τα παιδιά σας μπαινοβγαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα στο σπίτι. Ακόμα και ένα ταξίδι με καράβι μπορεί να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς οι κοινόχρηστοι χώροι και τα μπάνια γεμίζουν από τον ιδρώτα των επιβατών και τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται ευκολότερα εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι επιφάνειες χώρου αυτές οι οποίες πρέπει να τραβούν την προσοχή σας προκειμένου να είστε πιο προσεκτικοί με την καθαριότητα και την προσωπική σας φροντίδα. Μύγες και άλλα έντομα μεταφέρουν επίσης, μικρόβια.
Αν παρατηρήσετε περίεργα σπυράκια, πρήξιμο ή ερυθρότητα στο δέρμα σας, τότε θα πρέπει να υποψιαστείτε ως προς το ποια είναι η πηγή της μόλυνσης. Καλό είναι να έχετε πάντοτε μαζί σας αλοιφές με αντιισταμινική δράση.
Συνιστάται να αερίζεται καλά τους χώρους, να χρησιμοποιείτε κλιματισμό αφού πρώτα είστε σίγουροι για την καθαριότητα του κλιματιστικού και να πλένετε τα χέρια και τα πόδια σας αρκετά συχνά. Διώξτε τα καλοκαιρινά μικρόβια και μην τα αφήσετε να σας χαλάσουν τις διακοπές.