Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μεταφέρει τα ταμειακά της διαθέσιμα στην ΤτΕ η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ήρε, τελικά, το "πάγωμα" συμμόρφωσης στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α. α' και β' Βαθμού και λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην ΤτΕ,
μετά και τη σχετική ενημέρωση του Σώματος, από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη.




«Βιώσαμε στην ΑΜ-Θ τον περασμένο χειμώνα, δύσκολη κατάσταση από τις φυσικές καταστροφές. Είχαμε και έχουμε ανάγκη από χρηματοδοτήσεις για να επανέλθει η ζωή στις πληγείσες περιοχές. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Αντί για ενίσχυση η Κυβέρνηση αποφάσισε το παραπάνω μέτρο. Οι Περιφέρειες είναι θεσμός της Πολιτείας και στο βαθμό που μπορούν, συμβάλλουν στην διατήρηση ρευστότητας, διαθέτοντας μέρος από τους πόρους που προορίζονται για έργα. Το κάνουν και θα το κάνουν για το μικρό μεταβατικό διάστημα 2 μηνών περίπου που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός. Έτσι αναιρούμε το πάγωμα της συμμόρφωσης στην ΠΝΠ που είχαμε αποφασίσει. Θεωρούμε όμως ουσιώδη την ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων των έργων από τα διαθέσιμά μας, καθώς επίσης και την πλήρη επαναφορά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας που είναι για μας "κόκκινη γραμμή"», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Παυλίδης.

Μετά την ενημέρωση του Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχθηκε (με μία αρνητική ψήφο) να είναι παρούσα την εθνική προσπάθεια διάσωσης της Χώρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου