Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή ενός μικρού παιδιού από το άκουσμα ενός παραμυθιού. Μπορεί να ακούγεται
υπερβολικό, αλλά τα παραμύθια είναι η βασική εισαγωγή του παιδιού στον πραγματικό κόσμο. Από αυτά μαθαίνει να ξεχωρίζει έννοιες όπως το καλό και το κακό, να κατανοεί ότι υπάρχουν πολλά ήδη χαρακτήρων και το σημαντικότερο, να σκέφτεται σύνθετα και πολύπλευρα.




Τα παιδικά παραμύθια είναι απαραίτητα στη ζωή ενός παιδιού. Με τους ήρωες και τις περιπέτειές τους, το παιδί μαθαίνει να κρίνει και να βρίσκει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Αναπτύσσει την αισιοδοξία του αφού στο τέλος της ιστορίας όλα δείχνουν να κυλούν περίφημα και συνειδητοποιεί τη σημασία της κοινωνικότητας, της φιλίας και της ομαδικής συνεργασίας.
Με τις μικρές ιστορίες το παιδί νικάει τους φόβους του και αναπτύσσεται πνευματικά. Ανησυχίες και ανασφάλειες που συνήθως απασχολούν τους χαρακτήρες του παραμυθιού βρίσκουν τον τρόπο να εξαλειφθούν και τελικά, αυτό που νικάει είναι το θάρρος, η υπομονή, η φιλία και οι καλές πράξεις.
Τέλος, το παιδί αναπτύσσει τη φαντασία του και σχηματίζει εικόνες στο μυαλό του μέσω της αφήγησης. Τα παραμύθια είναι πλούσια σε όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Διαβάστε του λοιπόν, όσα περισσότερα παραμύθια μπορείτε. Κλασικά, εικονογραφημένα, τρομακτικά ή αστεία, τα παραμύθια είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στο παιδί σας.