Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Υβριδικό και 400 άλογα το Golf GTE Sport

Ο λόγος φυσικά για το νέο VW Golf GTE Sport concept το οποίο διαθέτει μια εξαιρετικά εντυπωσιακή εμφάνιση, η οποία
συνοδεύεται κι από μια πολύ δυνατή απόδοση, τόσο από τον θερμικό κινητήρα, όσο και από τους δυο ηλεκτροκινητήρες που ενσωματώνει.




Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα έχει τοποθετηθεί ο 1,6 λτ. TSI του Polo R WRC με απόδοση 299 αλόγων και 400 Nm ροπής, ενώ καθότι υβριδικό ενσωματώνει και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και ο δεύτερος στον πίσω. Η απόδοση αγγίζει τους 115 ίππους έκαστος, με τον εμπρός να συνεργάζεται με κιβώτιο διπλόυ συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Έτσι η συνδυαστική ισχύς του πρωτότυπου μοντέλου είναι 400 άλογα ενώ η ροπή του φτάνει τα 670 Nm, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,3δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση 2,0 λτ100 χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.
Πέρα από την τεχνολογία των κινητήρων, το πρωτότυπο μοντέλο της VW, έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα ώστε να μένει χαμηλά το βάρος, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός πίνακας οργάνων, τα μπάκετ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων αλλά και η κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα.

www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου