Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συρία: Έκρηξη βόμβας με πάνω από 20 νεκρούς

Συρία: Έκρηξη βόμβας με πάνω από 20 νεκρούς
Η βόμβα εξερράγη σε σταθμό μίνι λεωφορείων τραυματίζοντας επιπλέον 30 άτομα, αρκετούς από αυτούς σοβαρά, ενώ τα περισσότερα πτώματα ήταν καμμένα ολοσχερώς.
Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από εναέριο βομβαρδισμό στο Χαλέπι. Η επίθεση είχε ως στόχο ένα σταθμό μίνι λεωφορείων, στην κατεχόμενη από επαναστάτες, περιοχή της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).




«Ελικόπτερα διέπραξαν μια σφαγή, ρίχνοντας μια βόμβα-βαρέλι σε σταθμό μίνι λεωφορείων, στο προάστιο Φαρντούς στο Χαλέπι, σκοτώνοντας 20 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίζοντας ακόμα 30» αποκάλυψε το SOHR.

Το Παρατηρητήριο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στο Λονδίνο, ανέφερε πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, επειδή ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν αρκετοί σοβαρά χτυπημένοι, ενώ η φρικαλεότητα του καθεστωτικού εγκλήματος έρχεται λίγο αργότερα όταν αναφέρονται τα πτώματα ως «καρβουνιασμένα».

Βίντεο που διανεμήθηκε από ακτιβιστές και που αναρτήθηκε στο YouTube, έδειχνε ερείπια και κομμάτια από μέταλο σε όλη την έκταση του κρατήρα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη, στο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται κάτω από μια γέφυρα.

Κλήση έλαβε και η πυροσβεστική που έδωσε μάχη με τις φλόγες σε όλα τα παρευρισκόμενα αυτοκίνητα, την ώρα που ο πυκνός μαύρος καπνός έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στο διαχωρισμένο Χαλέπι, γίνεται χρήση των βομβών-βαρελιών, από δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από πολλούς και κυρίως από τους κατοίκους, καθώς δεν διαφαίνεται κάποιος τρόπος που να μπορεί να αποφευχθεί η σφαγή αμάχων, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου