Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στον Paraktios για τις Παραλίες και Καντίνες του Δήμου

Ίσως αυτή την εποχή το μείζον ζήτημα για τον Δήμο Σαρωνικού είναι η ΚΥΑ μέσω της οποίας παραχωρούνται Αιγιαλοί και Παραλίες στους Δήμους.
Και ενώ το Υπουργείο Οικονομικών αψήφισε την απόφαση του Ε” τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία θεωρεί παράνομη την μαζική παραχώρηση στους Δήμους – υπάρχει το σοβαρό αγκάθι της παραγράφου 4.1 με το οποίο εξαιρούνται από την παραχώρηση τα τμήματα του Αιγιαλού και της Παραλίας των οποίων την κυριότητα έχουν φορείς εκτός του Δημοσίου όπως πχ η ΕΤΑΔ κλπ, κάτι που άμεσα αφορά τον Δήμο Σαρωνικού ειδικότερα για τη παραλία Αλυκών Αναβύσσου καθώς το Κτήμα των Αλυκών μαζί με τις παραλίες επεστράφη στην ΕΤΑΔ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διαγωνισμό για την εκμίσθωση των Καντινών της Αναβύσσου πρέπει να κάνει η ΕΤΑΔ και όχι ο Δήμος Σαρωνικού.

«Η ΚΥΑ ΛΥΝΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΩΝ – ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – Η ΕΤΑΔ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ» 

ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΛΙΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ

Ζητήσαμε- λόγω των πρόσφατων εξελίξεων – από τον Δήμαρχο Σαρωνικού να μας κάνει ενημέρωση για το πως θα διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή το ζήτημα, καθότι πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι δημοπρασίες για τις Καντίνες τουΔήμου οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στα οικονομικά του Δήμου.

Στην 35λεπτη συνέντευξη, ο Δήμαρχος Σαρωνικού εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για την εξαίρεση που περιγράφεται στην παραγρ 4.1 της ΚΥΑ και δήλωσε ότι θα υποβάλλει ένσταση όταν δημοσιευτεί το αντίστοιχο ΦΕΚ ενώ στο μεταξύ θα παρατείνει με νόμιμα μέσα τις συμβάσεις στους περσινούς εκμεταλλευτές των Καντινών Αναβύσσου, όπως με παρόμοιο τρόπο έγινε και πέρσι.

Ενδιαφέρον έχει και το τμήμα της συνέντευξης (από το 18ο λεπτό ) όπου γίνεται καταγραφή του ιδιοκτησιακού σε κάθε μία ξεχωριστά περιοχή όπου υπάρχουν Καντίνες που αδειοδοτεί ο Δήμος. Θαυμάστε τα αποτελέσματα πολυνομίας και ιδιοκτησιακού που αποτελούν την γάγγραινα της Ελληνικής Πολιτείας!!

Δείτε την συνέντευξη την οποία η ιστοσελίδα μας την έστειλε και στην Υπουργό κα Νάντια Βαλαβάνη.


paraktios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου