Ανοιξιάτικη Κυριακή σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη συνταγή από Σουβλάκια (σπιτικά όμως!!) που μπορούμε να τα απολαύσουμε με φίλους...
Η συνταγή είναι εύκολη και δεν θέλει πολύ κόπο.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι:
-1/2 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 κρεμμύδι
-1/2 ποτήρι λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
-λεμόνι
Προετοιμασία
Κόβουμε σ’ ένα μπολ το κρέας σε μικρά κομμάτια σε σχήμα κύβου.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1/2 ποτήρι λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σχήμα όπως το κρέας.
Παίρνουμε ένα καλαμάκι ξύλινο και περνάμε εναλλάξ κρέας, τρυπώντας το στη μέση, πιπεριά κόκκινη, κρέας, κρεμμύδι, κρέας, πιπεριά πράσινη και ξανά από την αρχή μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρική σχάρα.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε και όσο λεμόνι θέλουμε.
Η συνταγή είναι από το blog: kritikessintages.wordpress.com
Το μόνο που χρειάζεστε είναι:
-1/2 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα
-1 πιπεριά πράσινη
-1 πιπεριά κόκκινη
-1 κρεμμύδι
-1/2 ποτήρι λάδι
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
-λεμόνι
Προετοιμασία
Κόβουμε σ’ ένα μπολ το κρέας σε μικρά κομμάτια σε σχήμα κύβου.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1/2 ποτήρι λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Έπειτα κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε σχήμα όπως το κρέας.
Παίρνουμε ένα καλαμάκι ξύλινο και περνάμε εναλλάξ κρέας, τρυπώντας το στη μέση, πιπεριά κόκκινη, κρέας, κρεμμύδι, κρέας, πιπεριά πράσινη και ξανά από την αρχή μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ηλεκτρική σχάρα.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε και όσο λεμόνι θέλουμε.
Η συνταγή είναι από το blog: kritikessintages.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου