Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ολη η Αθήνα γέμισε με «μάρτυρες του Ιεχωβά»


Μεσημέρι Πέμπτης και τα βαγόνια στο μετρό είναι γεμάτα με κόσμο, ενώ στον σταθμό Μεταξουργείο επιβιβάζονται τρεις άνδρες με κοστούμια. Ολοι τους έχουν στο πέτο την ίδια
καρτέλα, που γράφει «Να επιζητείτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού», και ξεκινούν να συζητούν φωναχτά καλώντας τους επιβάτες στη «μεγάλη συνάντηση» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αποβιβάζονται στο Πανεπιστήμιο, ανεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες, βγαίνουν στην πλατεία Κοραή και κατευθύνονται σε ένα αυτοσχέδιο σταντ, όπου δύο άτομα σταματούν τους περαστικούς και διανέμουν δωρεάν βιβλία και φυλλάδια με τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής! Είναι μερικοί μόνο από τους χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, που έχουν κατακλύσει εδώ και λίγες μέρες την Aθηναϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τριήμερη διεθνή συνέλευση της οργάνωσης, που ξεκίνησε σήμερα στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής και η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπολογίζεται ότι θα παρευρεθούν 45.000-50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων επισκέπτες από 48 διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία, Ουκρανία, Κίνα, Μεξικό, Νότια Κορέα, Περού, Κένυα κ.ά.).

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες περισσότεροι από 3.000 εκπρόσωποι της οργάνωσης μπήκαν στο ΟΑΚΑ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθάρισαν απ' άκρη σ' άκρη τον χώρο του γηπέδου, έστησαν τα ηχητικά συστήματα και τοποθέτησαν τα... κουτιά συνεισφορών σε ευδιάκριτα σημεία, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη συνάντηση.

Οπως γίνεται σε κάθε ετήσια συνέλευση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκατοντάδες εθελοντές Μάρτυρες του Ιεχωβά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πάρκινγκ, στην πυρασφάλεια και στις υπηρεσίες της καθαριότητας, ενώ για τη μετάβαση των επισκεπτών στις εξέδρες μεριμνούν οι ταξιθέτες. Να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των «πιστών» έφτασε χθες στην Αθήνα και «μοιράστηκε» σε περισσότερα από 100 ξενοδοχεία της Αττικής. Οσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της οργάνωσης.

Η συνέλευση ανοίγει τις πύλες της σήμερα το πρωί με δωρεάν είσοδο. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9.20 το πρωί. Σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται στις 16.55, ενώ την Κυριακή θα τελειώσει στις 15.50. Η τριήμερη συνέλευση περιλαμβάνει ανάγνωση της Αγίας Γραφής και ομιλίες γύρω από θέματα της καθημερινότητας και ηθικά ζητήματα που απασχολούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μάλιστα βάφτιση των υποψήφιων νέων μελών, τα οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πρέπει να έχουν μαζί τους «μία πετσέτα και ένα σεμνό μαγιό». Για τις υπόλοιπες ώρες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αριθμούν περίπου 8.000.000 μέλη σε περισσότερες από 230 χώρες παγκοσμίως και αναγνωρίζονται στην ελληνική έννομη τάξη ως γνωστή θρησκεία. Αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, θεωρούν ως βάση της πίστης τους την Αγία Γραφή, υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν αποτελεί μέρος της Αγίας Τριάδας και ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά (ή Γιαχβέ). Βαφτίζουν μόνο εκείνους που, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της Γραφής, θέλουν να υπηρετούν τον Θεό ως Μάρτυρές του. Η πρώτη εμφάνιση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη χώρα μας έγινε το 1905, ενώ το 1980 χορηγήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η άδεια για την πρώτη Αίθουσα Βασιλείας, τον πρώτο χώρο λατρείας δηλαδή.

8 σχόλια:

  1. ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ, ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΜΕΝΗ, ΑΙΡΕΤΙΚΗ, ΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΚΟΠΙΑ.... ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγάπη που υπάρχει στην αληθινή Χριστιανική αδελφότητα δεν έχει το όμοιό της στην ανθρώπινη κοινωνία. Όπως ο μαγνήτης έλκει το σίδερο, έτσι και η αγάπη έλκει τους υπηρέτες του Ιεχωβά τον έναν κοντά στον άλλον με δεσμούς ενότητας και προσελκύει τα ειλικρινή άτομα στην αληθινή λατρεία.

    «Σας δίνω μια καινούρια εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον· όπως εγώ σας αγάπησα, να αγαπάτε και εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας».—Ιωάν. 13:34, 35.

    Αυτο εγινε στο Ο.Α.Κ.Α ..Περισσότεροι από 35.000 μάρτυρες του Ιεχωβά από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν το περασμένο τριήμερο στο Ολυμπιακό Στάδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΡΗΣΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ...ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ......

      Διαγραφή
    2. Καλά ρε θα μας τρελλάνουν αφού δεν πιστεύουν στο Χριστό γιατί μιλάνε για Χριστιανική αδελφότητα;;;

      Διαγραφή
    3. προφανώς δεν θα ....΄πείραζε΄ κανέναν, να εξετάσει με ανοιχτό μυαλό τις αποδείξεις της ίδιας της Αγίας Γραφής. Ε! ... αυτή τουλάχιστον δεν μπορεί να πει ψέμματα! -ΤΙΤΟΝ 1:2

      Διαγραφή
    4. ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    5. Για ποια γραφή μιλάνε βρε παιδιά ...... αυτή που γράφτηκε και τυπώθηκε το 1870 στο Μπρούκλιν; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΥΣΙΟΥΡΓΗΜΑ!

      Διαγραφή
  3. Όσοι θέλουν να μάθουν για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορούν απλά να μιλήσουν μαζί τους ή να παρευρεθούν σε κάποια από τις συνάξεις τους. Τέτοιες συνελεύσεις ή συναθροίσεις είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν ποιοι είναι στ' αλήθεια οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και δεν βασίζονται σε αρνητικά σχόλια τρίτων. Η είσοδος σε όλες τις συνάξεις τους είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν περιφέρεται δίσκος. Μπορεί κανείς ανεμπόδιστα να παρακολουθήσει το πρόγραμμά τους και να μιλήσει με τους παρευρισκομένους. Π.χ. βλέπε http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/piga-stous-martyres-tou-iexwva-36232000000 και http://www.vice.com/gr/read/martyres-iexova Δεν δαγκώνουν! Ύλη για τις πεποιθήσεις τους μπορεί να διατεθεί δωρεάν εκεί.

    Σε σχέση με την σύγχρονη ιστορία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, ποιοι είναι, ποιες είναι οι πεποιθήσεις τους και πως είναι οργανωμένοι, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες είτε στην εγκυκλοπαίδεια της Βικιπαίδειας https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B5%CF%87%CF%89%CE%B2%CE%AC είτε στον επίσημο ιστότοπό τους https://www.jw.org/el/ Από εκεί και πέρα θεωρώ πως τα παραπάνω σχόλια της Εκκλησίας της Ελλάδος, μόνο ακριβή και ενδεικτικά δεν είναι, όσον αφορά τους ΜτΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου