Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η... τρυφερή «δολοφόνος»

Το μητρικό ένστικτο φαίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις ούτε στα πιο άγρια ζώα της ζούγκλας. Ο φωτογράφος Ιβάν Σίλερ από το Κονέκτικατ κατάφερε να απαθανατίσει το φαινομενικά τρομακτικό τετ α τετ ανάμεσα σε μια λέαινα και ένα μωρό μπαμπουίνο στη ζούγκλα της Μποτσουάνας, το οποίο ωστόσο είχε happy end.
Πέφτοντας νεκρή από τα δόντια του σαρκοβόρου θηλαστικού, η μητέρα του μπαμπουίνου άφησε τον μικρό απροστάτευτο απέναντι στο άγριο θηρίο, που ζυγίζει τουλάχιστον 150 κιλά. Αν και μωρό, το ένστικτο τού επέβαλε να τρέξει να βρει προστασία πάνω σε ένα δέντρο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει αρκετά γρήγορα, οπότε η λέαινα το πλησίασε. Τα νάζια του ξύπνησαν μέσα σε δευτερόλεπτα το μητρικό της ένστικτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην το κάνει μια μπουκιά, αλλά να δέχεται υπομονετικά τα χτυπήματά του πάνω στη μύτη της και να το σπρώχνει τρυφερά με την μουσούδα της προς τα πάνω, κάθε φορά που έβλεπε τον μικρό να σημειώνει έστω και μια μικρή πρόοδο στην προσπάθεια διαφυγής του.
Διαπιστώνοντας ωστόσο έπειτα από λίγη ώρα ότι το μικρό δεν θα καταφέρει ποτέ να σκαρφαλώσει στο δέντρο, το άρπαξε προσεκτικά με το στόμα της, ώστε να μην το συνθλίψει, και το απομάκρυνε από αυτό, αφήνοντάς το στο έδαφος, ακριβώς μπροστά της. «Αυτό που συνέβη αμέσως μετά μας εντυπωσίασε» εξηγεί η σύζυγος του Σίλερ, Λίζα Χόλτσβαρθ, μέσα από το μπλογκ της.
«Το μωρό, σε ακόμα μία ενστικτώδη κίνησή του, πιάστηκε από το στήθος της λιονταρίνας και προσπάθησε να θηλάσει» προσθέτει, εξηγώντας ότι όλο το γκρουπ των τουριστών που είχαν πάει για σαφάρι παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα με κομμένη την ανάσα. Ευτυχώς για το μωρό, κάποια στιγμή πλησίασαν τη λέαινα δύο λιοντάρια αποσπώντας την προσοχή της και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον πατέρα του να κατέβει από το δέντρο και το σώσει.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου