Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Επεισοδιακός μαραθώνιος στο Λονδίνο: Ενας νεκρός και μία αγνοούμενη

 
Η διαδρομή ήταν 42 χιλιόμετρα.Ενας 42χρονος κατέληξε ενώ αγνοείται και μία αθλήτρια από τη Σιέρρα ΛεόνεΜε απώλειες ολοκληρώθηκε χθες ο 34ος Μαραθώνιος του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τον τερματισμό του, ένας 42χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έπεσε νεκρός. Παρά την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε επί τόπου, όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Σημειώνεται ότι το 2012 στον ίδιο Μαραθώνιο είχε πέσει νεκρή μία 30χρονη κομμώτρια, που έτρεχε για φιλανθρωπικό σκοπό, από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η θερμοκρασία ήταν 11 βαθμοί Κελσίου στις 10 το πρωί, όταν άρχισε ο Μαραθώνιος, αλλά αργότερα η θερμοκρασία ανέβηκε στους 16 βαθμούς και η παντελής έλλειψη ανέμου έκανε τη διαδικασία δύσκολη για τους αθλητές.

Εκτός από τον θάνατο του 42χρονου αγνοείται και μία 24χρονη αθλήτρια από τη Σιέρρα Λεόνε, η οποία τερμάτισε 20η στον αγώνα, αλλά τα ίχνη της εξαφανίστηκαν αμέσως μετά.

Η αθλήτρια είχε έρθει στη βρετανική πρωτεύουσα στις 7 Απριλίου και διέμενε σε προσωρινό κατάλυμα στο Greenwich στο οποίο δεν επέστρεψε μετά τον αγώνα ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για την πατρίδα της. Η 24χρονη Mami Konneh Lahun είναι γνωστή για τις επιδόσεις της στους αγώνες δρόμου.

Στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τερμάτισε πρώτος ο Κενυάτης Wilson Kipsang, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ αγώνων δρόμου, του οποίου ο χρόνος ήταν 2 ώρες, 4 λέπτα και 29 δεύτερα. Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο Mo Farah, ο μεγάλος νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι στον αγώνα έτρεξαν συνολικά 36.000 δρομείς και συμμετείχαν εθελοντικά 1.200 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, που συμβούλευαν τους δρομείς για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου