Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σπάτα, Άρτεμις - "εως πότε θα είμαστε σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ & ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;"

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος
5/2/2014
Αρ. Πρωτ. 060/2013-2015
Προς :
  1. Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειάρχη κο Σγουρό
Κοιν:
  1. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, Δήμαρχο κο Μάρκου
  2. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, ΔΕΠ
  3. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  4. Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αγαπητέ Κύριε Περιφερειάρχη,
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος είναι ιδιαίτερα οξυμένο και, ίσως, να αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο σχετικό
πρόβλημα πανελλαδικά. Για αυτό το λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρ 226 ομόφωνη απόφασή του στις 18/6/2013, κήρυξε το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτέμιδος σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ & ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, όσον αφορά τη σχολική στέγη.
Από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι, από τις 17 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρτέμιδα, μόνο οι 6 έχουν δικό τους ιδιόκτητο κτήριο, ενώ σχεδόν σε κανένα δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας για τους μαθητές, πόσο μάλλον οι προϋποθέσεις για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν ποιοτικό μάθημα, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η ανάγκη για ίδρυση-λειτουργία 7 επιπλέον σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες για να καλυφτούν οι ανάγκες (4 νηπιαγωγεία, 1 Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ). Κατά συνέπεια η πραγματική εικόνα της Δημοτικής Ενότητας είναι ότι λείπουν 18 σχολικές μονάδες στα πλαίσια ενός μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν λείπουν απλά οι σχολικές μονάδες, αλλά και τα απαραίτητα οικόπεδα, καθώς ο σχεδιασμός που υπήρχε για την Αρτέμιδα (ως Β’ παραθεριστική κατοικία) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που δημιούργησε η μετακίνηση πληθυσμού στην περιοχή των Μεσογείων και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αρτέμιδος.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το κράτος σε όλες τις βαθμίδες του (Κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος) αδιαφόρησαν για το πρόβλημα, δεν προέβλεψαν και δεν κινήθηκαν για να ανακουφίσουν και να λύσουν το πρόβλημα φτάνοντας έτσι στη σημερινή άθλια κατάσταση.
Έχοντας υπόψη ότι, το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ανακούφιση του προβλήματος είναι η εξεύρεση και η αγορά γης, διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του Δήμου από όλους τους σχετικούς κρατικούς φορείς (ΟΣΚ, Περιφέρεια, Υπουργείο). Συγκεκριμένα, διεκδικούμε από την περιφέρεια κονδύλια για την άμεση αγορά οικοπέδων για ένα σχολείο Π.Ε. ή Δ.Ε. (4 στρέμματα) και 2 νηπιαγωγείων (από 1 στρέμμα). Θεωρούμε ότι τη στιγμή που η Περιφέρεια βρίσκει πόρους για να χρηματοδοτήσει τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με 20 και 17 εκατομμύρια αντίστοιχα (οι ΠΑΕ είναι Α.Ε), ελάχιστη υποχρέωσή της είναι η χρηματοδότηση της αγοράς των συγκεκριμένων οικοπέδων για τα σχολεία, δηλαδή για το μέλλον το παιδιών μας, το μέλλον της χώρας.
Σας ζητάμε να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διάταξης, συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αυτό το θέμα, προκειμένου να γίνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να αποφασιστούν οι ενέργειες της Περιφέρειας.

Η παρούσα αίτηση προσυπογράφεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος και από όλους του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Αρτέμιδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Capture

1 σχόλιο:

  1. Να μας κανει και μια δηλωση για την σχολικη στεγη οχι μονο για το ΚΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου