Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στο Λονδίνο η Μέρκελ - Γεύμα με τον Κάμερον, τσάι με τη βασίλισσα

 
Η Άνγκελα Μέρκελ θα γευματίσει με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και θα πιει τσάι
με την βασίλισσα Ελισάβετ.Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμάται ότι θα προειδοποιήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό πως υπάρχουν όρια στις εξουσίες που μπορούν να ανακτηθούν από τις ΒρυξέλλεςΣτο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα απευθυνθεί και στα δύο σώματα της Βουλής, θα γευματίσει με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και θα πιει τσάι με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» προκειμένου να πείσει τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας να αποδεχθεί το αίτημα του Λονδίνου για αλλαγές στις παρούσες ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά οι αναλυτές συνιστούν στον Βρετανό πρωθυπουργό να μην είναι και τόσο αισιόδοξος. Ο Ντέιβιντ Κάμερον καλά θα κάνει να κρατήσει... μικρό καλάθι, καθώς δεν αναμένονται κάποιες συγκλονιστικές εξαγγελίες εκ μέρους της Γερμανίδας καγκελαρίου, σχολιάζουν βρετανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ, υποβασταζόμενη από πατερίτσες, θα μιλήσει θερμά για την Βρετανία και να επαναλάβει την επιθυμία της να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμάται ότι θα προειδοποιήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό πως υπάρχουν όρια στις εξουσίες που μπορούν να ανακτηθούν από τις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον επιθυμεί την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ δηλώνοντας όμως ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών. Έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ εφόσον κερδίσει τις εκλογές του 2015.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναφερθεί επίσης στην ανάγκη μεταρρύθμισης της ενιαίας αγοράς και θα υπογραμμίσει ότι η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών είναι θεμελιώδης αρχή, σε ένα μήνυμα προς τους δεκάδες Βρετανούς βουλευτές που τάσσονται υπέρ της επιβολής περιορισμών.

Η προσωπική σχέση των δύο ηγετών είναι εξαιρετική και τα παρελθόντα ολισθήματα του Κάμερον, όπως η αποχώρηση του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το 2005 ή πιο πρόσφατα το βέτο του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο τον Δεκέμβριο του 2011, τα οποία εξόργισαν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, αποτελούν παρελθόν ενόψει της μεγάλης απειλής που συνιστά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου