Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πάνε για Όσκαρ με αληθινές ιστορίες - Μοιάζουν στους ήρωες;

 
Πώς όμως κατάφεραν να μοιάσουν αλλά και να ενσαρκώσουν τους «εκρηκτικούς» και
ιδιαίτερους χαρακτήρες.Με την μεγάλη βραδιά των Όσκαρ να πλησιάζει, τα πρακτορεία στοιχημάτων στο Διαδίκτυο έχουν πάρει «φωτιά» καθώς όλοι προσπαθούν να μαντέψουν ποιοι θα είναι οι ηθοποιοί που θα πάρουν τα χρυσά αγαλματίδια.
Matthew McConaughey ή Leonardo DiCaprio θα κερδίσουν τη «μάχη» των Όσκαρ; Η Cate Blanchett ή η Sandra Bullock θα είναι η μεγάλη νικήτρια;
Για την ώρα, το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με σπουδαία αριστουργήματα στην μεγάλη οθόνη, τα περισσότερα από τα οποία βασίζονται σε αληθινές ιστορίες!
Πώς όμως κατάφεραν οι διάσημοι ηθοποιοί να μοιάσουν αλλά και να ενσαρκώσουν τους «εκρηκτικούς» και ιδιαίτερους χαρακτήρες των πραγματικών αυτών ιστοριών;
Ο Chiwetel Ejiofor υποδύθηκε τον Solomon Northup στο «Δώδεκα χρόνια σκλάβος».

Στο προ-εμφυλιακό τοπίο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Νεοϋορκέζος Solomon Northup ζει ως ελεύθερος Αμερικανός πολίτης. Ωστόσο, λόγω του χρώματός του απάγεται και πωλείται ως σκλάβος στον αμερικανικό Νότο. Εκεί, έζησε σε απάνθρωπες συνθήκες για 12 ολόκληρα χρόνια.
Ο Christian Bale υποδύεται τον Melvin Weinberg στην ταινία «Οδηγός Διαπλοκής».

Ο Τομ Χανκς στον ρόλο του Richard Phillips στην ταινία «Captain Phillips».

Ο Richard Phillips ήταν καπετάνιος του πλοίου Maersk Alabama,τ ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το οποίο έπεσε στα χέρια Σομαλών πειρατών το 2009.
Ο Matthew McConaughey υποδύεται τον Ron Woodroof στην ταινία «Dallas Buyers Club».

Το 1985 ο Ron είδε όλη τη ζωή του να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια του. Ήταν ένας από τους εκατομμύρια Αμερικανούς που νόμιζε ότι το AIDS αφορούσε μόνο τους ομοφυλόφιλους. 'Όταν οι γιατροί του είπαν ότι είχε AIDS και πως του έδιναν 30 μέρες ζωής, αρνήθηκε να αποδεχθεί την θανατική του καταδίκη και πάλεψε να βρει τα κατάλληλα φάρμακα.
Η Judi Dench υποδύεται την Philomena Lee στην ταινία «Φιλαδέλφεια»

Η Ιρλανδή Philomena Lee, μητέρα παιδιού εκτός γάμου -κάτι το οποίο η καθολική κοινότητα της δεν εγκρίνει- έχει δώσει το παιδί της για υιοθεσία στις ΗΠΑ.
Η εκκλησία της κοινότητάς της την ανάγκασε μάλιστα να υπογράψει ότι δεν θα έχει καμία σχέση με τη ζωή του παιδιού της. Μετά από χρόνια, βρίσκεται με οικογένεια στην Αγγλία και γενικά έχει προχωρήσει με τη ζωή της. Τότε γνωρίζει τον Σιξσμιθ, ρεπόρτερ του BBC, από τον οποίο παρακινείται να αναζητήσει το παιδί της...
Ο Leonardo DiCaprio υποδύεται τον Jordan Belfort στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ»

Ο Jordan Belfort θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και απατεώνες της χρυσής εποχής του χρηματιστηρίου.
Σε ηλικία τριάντα ετών έστησε τη δική του επενδυτική εταιρεία, τη Stratton Oakmont. Η επιχείρηση λειτουργούσε ως τηλεφωνικό κέντρο μέσω του οποίου πωλούνταν επενδυτικά προϊόντα. αμφίβολης ποιότητας. Ο Belfort έγινε πάρα πολύ πλούσιος, αλλά η ευτυχία μάλλον ξεγλίστρησε αφού βρέθηκε σύντομα σε κέντρο αποτοξίνωσης και το 1998 συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τους πελάτες του, που έχασαν 200 εκατομμύρια δολάρια.
Καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα και πέρασε είκοσι δύο μήνες στη φυλακή.
Τελικά, συνεργάστηκε με το FBI και επέστρεψε τα μισά από τα χρήματα που χάθηκαν στις χρηματιστηριακές κομπίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου