Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα πιστέψετε σε ποιο μέρος του κόσμου πίνουν το περισσότερο κρασί ετησίως!

Στην οινοποσία φαίνεται ότι το έχουν ρίξει οι μόλις 800 κάτοικοι του κρατιδίου του Βατικανού αφού σύμφωνα με το έγκριτο οινολογικό ινστιτούτο wineinstitute.org. στο παπικό κρατίδιο αντιστοιχούν 74 λίτρα κρασί ανά άτομο ετησίωςΣτο κρατίδιο του Βατικανού που κατοικείται από 800 άτομα, καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού ανά άτομο ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το οινολογικό ινστιτούτο wineinstitute.org. υπολόγισε ότι στον κάθε κάτοικο του κρατιδίου αντιστοιχούν 105 μπουκάλια κρασί το χρόνο.

Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο κατανάλωσης κρασιού στην Γαλλία ή στην Ιταλία και τριπλάσιο από την κατανάλωση κρασιού στην Βρετανία. Η εφημερίδα Independent σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γηραιός πληθυσμός του κρατιδίου στον οποίο υπερισχύουν οι άνδρες μεγάλης ηλικίας, είναι μία από τις αιτίες της μεγάλης κατανάλωσης κρασιού στο Βατικανό και συνδυάζεται και με την τακτική λήψη θείας κοινωνίας.

Πάντως η μελέτη έδειξε ότι τα μικρά κράτη με λίγο πληθυσμό καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού, έτσι το Λουξεμβούργο είναι δεύτερη χώρα στον κατάλογο, με πληθυσμό 535.000 πολίτες, δηλαδή πολύ περισσότερους κατοίκους από το Βατικανό. Οι κάτοικοι του Δουκάτου πίνουν 56 λίτρα ετησίως, ενώ ακολουθούν κάποια επίσης μικρά σε πληθυσμό κράτη, όπως η ορεινή Ανδόρα, στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας (46 λίτρα ανά άτομο) και τα γαλλικά νησιά Σεν Πιέρ και Μικελόν ανοικτά των ακτών του Καναδά (44 λίτρα ανά άτομο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου