Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ηλικιωμένος πυρπόλησε ξενώνα

 
Eίχε τοποθετήσει ένα σάκο με τέσσερα γκαζάκια έξω από το δωμάτιο του πρώτου ορόφου
του ξενώνα ενός 51χρονουΈνας 74χρονος ήταν ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης με αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε γίνει πριν από οκτώ μήνες σε έναν ξενώνα στο Ελληνικό Γορτυνίας στην Αρκαδία! Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του αστυνομικού τμήματος Δημητσάνας.

Ξημερώματα στις 13 του περασμένου Ιουνίου, ο ηλικιωμένος εμπρηστής είχε τοποθετήσει ένα σάκο με τέσσερα γκαζάκια έξω από το δωμάτιο του πρώτου ορόφου του ξενώνα ενός 51χρονου και περίμενε να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο ο φύλακας, ώστε να μην κιντυνεύσει η ζωή του.

Έπειτα, περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό όλο το σάκο και του έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να αναφλεγούν τα γκαζάκια, να γίνει έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά που σβήστηκε πριν επεκταθεί, αλλά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δωμάτιο και τον διάδρομο του πρώτου ορόφου.

Ένας δεύτερος σάκος, που και αυτός περιείχε τέσσερα γκαζάκια και ήταν βρεγμένος με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε ακέραιος καθώς δεν ανεφλέγη παρά την προσπάθεια του 74χρονου.

Τα αποτυπώματά του που βρέθηκαν σε αυτόν οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, έκρηξη, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου